Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Ki tudja, mi az a szívességcsere-program? Pedig nagyon jó lenne egy ilyen Szegedre is

2017. október 17. - acontrario

Minden kisebb közösségben aranyat érhet egy ilyen kezdeményezés.

Egy Szolnoktól néhány kilométerre található településen egy nagyon érdekes programot indított az egyik helyi szervezet. A Szandaszőlősért Egyesület által kezdeményezett szívességcsere-program lényege, hogy az emberek szívességeket cserélhetnek egymással – ha például egy idős néninél gyorsan meg kellene szerelni valamit, akkor ő cserébe ad olyat, amit ő tud a faluban a legjobban, mondjuk egy tálca remek rétest.

A helyi művelődési házban szerdánként lehet szívességeket cserélni, és ugyan a kezdeményezés még az elején jár, de már több helyről is megkeresték a szandaszőlősieket, hogy segítsenek máshol is beindítani a programot.

Nyugat-Európában már régóta létezik az ilyen és az ehhez hasonló, valójában remek közösségépítő program. Jó lenne, ha nálunk is minél több helyen működne.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr313000192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása