Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

A Príma Novánál valamit nagyon tudnak

2017. november 07. - Kristóf Tarnay

E sorok írójától eggyel följebb eső, azaz a szüleim generációja éppen hangos röhögéssel osztja az internet minden szegletében az újszegedi Novában készült fotót, amelyen sikerült cirill betűkkel leírni egy magyar szöveget.

Itt tehát ha kiolvassuk a cirill betűket, egy az egyben a magyart kapjuk vissza, olyan célközönség tehát nincs, akinek ezzel információt lehetne átadni. Az Index megkereste a bevásárlóközpontot, akik jelezték, hogy azóta már javították a hibát. Közben az is kiderült, hogy ha a Google fordítóban angolon hagyjuk a beviteli nyelvet és magyarul írjuk be a szöveget, akkor lesz ez a szerb "fordítás". 

Ez amúgy lehetett volna egy jó gerillakampány is, hiszen most már egy ország tudja, hogy hol történik az ÁFA-kifizetés a külföldi vevőknek a szegedi Novában. Kár, hogy az érintettek pont nem értik a poént.

(Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr9213199113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása