Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Majd a Pintér megoldja

vagy a Varga, vagy a Némethszilárd, vagy Deutschtomi...

2017. november 21. - szegedijudit

Mindenki dőljön hátra, és igya a kormányfő szavait!

Orbán Viktor a közelmúltban egy novemberi nyilvános eseményen azt mondta:

„Magyarország a saját lábára állt, rendbe tette pénzügyeit, gazdaságát, nem szorul más pénzére”.


Ez így is van, hiszen semmilyen uniós forrás nem érkezik Magyarországra, és kész szerencse, hogy Paks2 megépítésére sem kértünk 10 milliárd eurót, vagyis több mint 3000 milliárd forint hitelt Oroszországtól.

És hétfőn ismét kiderült, hogy Orbán Viktornak mennyire igaza volt, hiszen – az MTI beszámolója szerint – 200 millió euró hitelt igényeltünk az Európai Beruházási Banktól (EIB). Az erről szóló szerződést Varga Mihály nemzetgazdasági és Vazil Hudák, az EIB alelnöke írta alá Budapesten.

ov_mti_1.jpg

Varga Mihály elmondta, hogy a kedvező feltételű forrást az uniós források hatékony felhasználásához fogják igénybe venni, az uniós támogatások hazai önrészének finanszírozásához nyújt hátteret. A mostani szerződés annak az átfogó, 1,5 milliárd eurós hitelkeretnek a második részlete, amelyet 2015-ben hagyott jóvá az EIB a Magyarország rendelkezésére álló uniós támogatások hazai költségvetési forrásainak refinanszírozására. Az első, 500 millió eurós részletről két éve született megállapodás.

Ugye milyen jó, hogy nem szorulunk más pénzére?

(Fotó: MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr6613339815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása