Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Nagyon érdekes Botkáék szakítása a Délmagyarral

2017. december 02. - Kristóf Tarnay

Ahogyan megírtuk: miközben a fél ballib sajtó azon lelkendezik, mennyire bátor Botka László és az általa irányított városvezetés, mert nem hirdet többet az einstandolt Délmagyarországban, csak saját propagandalapjukban, a Szegedi Tükörben, valójában ezt a lapot is a Délmagyart kiadó Lapcom Zrt. nyomdája állítja elő, azaz a pénz végső soron ugyanúgy Andy Vajna filmügyi kormánybiztos cégénél landol.

Legalábbis november 4-ig ez biztosan így volt, azóta azonban kijött egy új példány Botkáék hetilapjából, amelyben furcsa módon eltűnt annak jelzése, hogy ki nyomja ki a lapot, csak a többi adat maradt meg (elérhetőek a lapszámok online itt és itt).

szegeditukor_impresszumvaltozas.pngA hetilap impresszuma a november 4-i és a november 11-i számban (Forrás: szeged.hu)

Így - bár nem tűnik túl valószínűnek - de lehetséges, hogy már találtak másik nyomdát, amit valamiért nem tüntetnek fel, esetleg közvetlenül a városházán készítik el. A másik lehetőség, hogy belátták, hogy értelmetlenség az ország másik felén nyomtatni egy lapot csak azért, hogy politikailag megfelelő kezekben lévő cég végezze ezt a munkát is - ahogyan tette ezt a jobboldali helyi propagandalap kiadója - csak ezt nem teszik ki a kirakatba.

Az új impresszumban szereplő Vécsey Ágnes egyébként az önkormányzat sajtófőnöke. Fun fact, hogy a szegedvaros.hu landing page-jén még mindig megtalálható a Delmagyar.hu-ra mutató link a Hírek flekkben.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr5213411293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása