Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Megvásárolt szavazatok

eladó az egész Világ?

2017. december 06. - szegedijudit

980.000 új magyar állampolgár(ság), a közülük szavazók 95% adta voksát 2014-ben a fideszre. Mentségére legyen mondva annak a 630.000-nek, aki el sem küldte levélben szavazatát. Ha 2018-ban ez a 64%-nyi külhoni szavaz, de MÁSra, bukik a diktatúra.

Ha viszont "csak" külföldre dolgozni menekült magyarról van szó (a HírTV tegnapelőtti adása szerint 800 ezer fiatal), ők nem szavazhatnak levélben, csak ha elzarándkolnak valamelyik urnához pl. 500 kilóméterre. Sok magyar él Franciaország északkeleti részén is. Ha 2018-ban választani szeretnének vagy Bernbe vagy Párizsba kell utazniuk, mert  például Strasbourgban ezt nem tették lehetővé. Pedig itt is van nagykövetség, ahol fizikailag adottak a lehetőségek. Bern 234 km, de Svájc, Párizs felé jobb az út, viszont 500 km, minimum 5 órás autózás, majd ugyanennyi vissza. A 2014-es tapasztalatok alapján ez sem annyiból áll, hogy az ember regisztrál és bedobja egy urnába a szavazatát, hanem hosszas sorban állás előzi meg a voksolást. Vajon miért ilyen nehéz és körülményes a külföldön dolgozó magyaroknak szavazniuk?

A vonzáskörzetet tekintve Baden-Württemberg tartománytól Freiburgtól, Saarbruckenen keresztül, Mainzig egy 300 km-es sugarú terület magyarjainak voksolását lehetne legalább fizikailag könnyebbé tenni.

Van egy sokkal kegyetlenebb és meglehetősen agyonhallgatott területe a választási manipulációnak: a nincstelenek és szegények kihasználása.

780.jpeg

foto:napi.hu

Láttuk a buszokat, de nehéz bizonyítani.

 

Tegnap a HVG közölte, hogy a fideszes politikus nevével felmatricázott dobozban adták át a tojást a rászorulóknak a hatodik kerületi önkormányzati ételosztáson.

Úgy hallani, hogy Szegeden is osztogatnak a fideszesek, csak nehéz bizonyítani, mert aki kapja szégyelli és elfogadja. Ráadásul adósnak is érzi magát.

 

Hasonlóképp a nyugdíjashoz, aki várja az Erzsébetutalványt, mert fizethet vele az élelmiszeboltban és jön a karácsony, de adósnak érzi magát - mi ez ha nem pszichológiai terror? 

 

Arra már kevesen fordítanak figyelmet, hogy ki is finanszírozza ezt valójában és ki keres ezen a kis jótékonykodáson is vastagon?! 

Még kevesebben gondolnak bele, hogy a két hete még 40 forintos tojás most 70 Ft/darab és a magvas rozsoskenyér 270 helyett 370 lett hirtelen. Vastagon fogjuk inni már jövőre a levét a mostani herdálásnak! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr9913428311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása