Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Az ellenzék megint egymás közt játszik House of Cards-ot

Kinek áll ez érdekében? #1

2017. december 10. - Kristóf Tarnay

Kinek áll ez érdekében?

Új rovatunk egy hasznos kompromisszum jegyében alakul meg. Már a második olyan névtelen anyag jön szembe, amit kritikátlanul lehozni talán szakmai hiba lenne, azonban egy az egyben kidobni sem érdemes, hiszen hírértéke mindenképpen van. Ezért lehozzuk, de háttérinformációkkal segítjük olvasóink kritikus gondolkodását. Jó eséllyel Önöknek erre már amúgy is van igénye - ezért olvassák lapunkat is.

Elég gyorsan végigfutott az interneten egy tegnap este egy névtelen, újonnan alapított blogra egy névtelen SoundCloud-fiókról feltöltött hangfelvélvetél, melyen Karácsony Gergely pár enyhén trágár kifejezés keretében fejti ki, hogy nem is akar pártja miniszterelnök-jelöltje lenni.

Karácsony Gergely őszintén beszél by KariGeri

Karácsony Gergelyőszintén beszél

Elismerte Karácsony, hogy ő hallható a felvételen?

Igen. Facebook-posztjában megköszönte az "ingyenreklámot", azt írta:

Ez a titkos hangfelvétel is csak azt bizonyítja, hogy én nem egóból vagy hataloméhségből, hanem felelősségtudatból csinálom, amit csinálok, és nem áltatom magam azzal, hogy Zugló polgármestereként is teszek eleget a változásért.

Elnézést kért a stílusért, de jelezte, azt hitte, barátai közt van. Azt írta, tudja, ki tette föl, de nem mondja el, mert nem tartja fontosnak, és nincs rá bizonyítéke.

Kinek áll ez érdekében?

Úgy általában minden ellenérdekelt félnek. A kormánymédia lelkesen osztja a "birtokába került" felvételt. De többen az Együttre gyanakodnak. Erre utal:

  • Korábban az MSZP-vel való megegyezés miatt élő adásban "dobták ki" Karácsonyt az Együtt részéről.
  • Az Index információi szerint az Együtt hétfői elnökségi ülésén rögzíthették a hangfelvételt. 
  • Az egyik kommentelő felhívja a figyelmet, hogy a csomó címke közül pont az Együtt-et hagyták ki.

Korábban is láthattuk, hogy egyes ellenzéki pártok a hozzájuk közel álló médiumokon keresztül gyakran a kormánymédiánál is erősebben járatják le egymást (az LMP a Momentumot, a DK az MSZP-t, etc.). A Lendvay utcában meg röhögnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr3413470125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása