Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Fideszesek, ha nem akarjátok felvállalni a politikátok, akkor ki lehet szállni!

2017. december 12. - Kristóf Tarnay

A minap a szegedi fideszes aláírásgyűjtők olyan nem várt jelenséggel találkoztak a Széchenyi téri Posta előtti standjuknál, amire ezek szerint nem voltak felkészülve:

Ellenvéleménnyel.

Nevezetesen, hogy a menekülteket két éve az állam helyett segítő civil szervezet 15 aktivistája felolvasta nekik, milyen büntetési tétellel jár a közveszéllyel való riogatás. Ápdét: Civil akció volt, nem a MigSzol szervezésében történt.

Nagyon félelmetesek voltak. A két aktivista pedig rögtön el is ment, sarkon fordultak, ott hagyták a pultot. Meg sem próbáltak reagálni az ellenvéleményre, kommunikálni, érvelni. Inkább elmentek, ne is kerüljenek kapcsolatba más véleményen lévőkkel, aztán a helyi fideszes médiában kevés sikerrel igyekeztek hangulatot kelteni, hogy őket megtámadták, elfoglalták a pultjukat, stb.

Nos, kedves fideszesek, ez így nem megy. Egyrészt megértem és tudom, hogy ti is tudjátok, mennyire abszurd, amit Szegeden műveltek "aláírásgyűjtés" címén. Azt is tudom, hogy már nem csak a kormányzat és ideológiai holdudvara szakadt el a valóságtól, de a különböző politikai véleményen lévők egymástól is, teljesen megszűntek a viták, és már nem is csak komplett alternatív valóságmagyarázatok vetélkednek, de valójában nem is vetélkednek, mert fórum sincs az érvek ütköztetésére, de az így nem megy.

migszol_flashmob.png

Ha nem akarjátok, nem tudjátok felvállani, érvekkel megtámogatni azt a politikát, amit képviseltek, akkor nem kell csinálni, ki lehet szállni, nem kötelező politizálni. De ha csináljátok, akkor ne úgy működjön, hogy csak azok előtt csináljátok, akik egyetértenek veletek. Akkor vállaljatok föl érdemi, érveket és ellenérveket felvonultató vitát! Erről szól a politika.

Amikor az ellenzéki pártok mennek ki, őket rendre nem csak az ellenvélemények, de a fizetett fideszes provokátorok is megtalálják, és akkor szóba állnak velük, vitáznak, beszélgetnek, érvelnek. (Urambocsá’, a végén még az is kiderült, hogy több közös van bennük, mint hitték.) De a lényeg, hogy kiálltak saját ideológiájuk mellett, és nem menekültek el az első kérdéstől, hozzászólástól. Pedig ők a fideszes pultozókkal szemben sem komoly honoráriumra, sem zsíros állásokra nem nagyon számíthattak a közlejövőben.

De a lényeg, hogy – és mindegy most, egyetértünk-e velük, vagy sem – látszott rajtuk, hogy hittek abban, amit csinálnak. És ez a legfontosabb. Nincs persze ezzel egyedül a kormánypárt, de a Migszol-flashmobos videóban látható Fidesz-aktivistákon ez egyáltalán nem látszott.

Most mindegy is, hogy pénzért, szívességből vagy miért vállalták el, ezt így nem lehet. Ez nem front-office-os adminisztrációs munka átlag feletti szinten bekalkulálandó hülye ügyfelekkel. Nem muszáj hinni benne, és nem muszáj tudni és akarni beleállni az ilyen vitákba. De akkor nem kell csinálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr9213486153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2017.12.13. 11:49:57

Érdekes lesz, amikor a ti standotok előtt jelenik meg majd 15 ellenvéleménnyel bíró polgár és lép fel - pontosan ugyan így - veletek szemben.

A plakátrongálásotok nem jött be, a know-how-tokat kaserolták a libbant komcsi bírák. Láss csodát, nem csak ti rongálhattok plakátokat, a tieiteket is elpusztítják, kifordítják azok, akiket évekig provokáltatok következmények nélkül.

Ez csak a kezdet.
Nem csak keresztény temetőket lehet rongálni, kereszteket, templomokat, jobboldali államférfiak, tudósok, művészek emlékműveit, emléktábláit festékezni, firkálni, körbefosni szeméttel.
Megtanuljátok előbb, utóbb, hogy nem csak nektek szabad jogotok a pusztítás.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.12.13. 17:02:09

@Éhesló: Pusztítás? Milyen pusztításra gondol? Ti standjaitok? Mégis kiére gondol?

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.12.13. 17:41:37

@Éhesló: a Fidesz-iroda összeragasztásával, a plakáttépéssel, és az emlékmű elleni tiltakozó flashmobbal is egyetértek, de egyiket sem én csináltam, hol relevánsak ezek a cikkemhez?

Éhesló 2017.12.13. 17:56:38

@Kristóf Tarnay: leírtam. Precedenst teremtetek arra, hogyan kell ellenetek (is) fellépni.
Példákat is hoztam rá.

A plakát bulitokat már buktátok, de jön a többi buktátok is, nem kizárólagos jogotok az erőszak és a pusztítás. Amit nektek szabad, szabad másnak is.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.12.17. 20:46:21

@Éhesló: A T/2-es fogalmazás továbbra is indokolatlan, egyikben sem vettem részt. Abban szerintem semmi "erőszak és pusztítás" nincs, ha valaki felolvas pár passzust a BTK-ból. Az aláírásgyűjtők erre pedig nem reagáltak sehogy érdemben, hanem elmentek, tehát kiálltak az utcára képviselni egy ideológiát addig, amíg valaki azt nem mondta egy fél mondattal, hogy ő másképp látja, mert onnantól már érvelni kellett volna a mellett az ügy mellett, amit elvileg képviselnek. Amúgy a szegedi Fidesz sem tette ezt meg: nem volt közlemény, amiben leírták, hogy "nem, nem sértettük meg a BTK ezen passzusait, valójában létező veszélyre hívtuk fel a figyelmet, hiszen...", csak a helyi lakájmédiában nyomták a hangulatkeltést, tehát ugyanaz, mint országos szinten. A Fidesz elszokott a vitától, de ennyire azért még országos szinten sem jellemző, hogy nem állunk ki a saját kampányunk mellett érvelve, mint amit az amúgy eufemisztikusan, de a fővárosi pártvezetés által is kritizált szegedi Fidesz tett. Véleménycikkemben ezt kritizáltam, ennyi.

Éhes_ló 2017.12.17. 21:59:11

@Kristóf Tarnay: a blog és a hozzászólásod hangneme alapján a T/2 bőven megalapozott.
A magadfajta ballibbant őrültek fogtak hozzá a pusztításhoz, a bírák ezt kaserolták is.
Ott vannak a linkek róla.
Ugyan ezt kapjátok vissza.
Elszoktatok tőle, de a pusztításotok, az erőszakotok, a terrorotok immár nem marad válasz nélkül.

Az nem "vita", hogy 15 magadfajta nekimegy két standolónak, nem vita, ha plakátokat tépkedtek, festetek át, az sem vita, ha emlékműveket rongáltok meg és szemeteltek körbe.
Ez agresszió, intolerancia és tiszteletlenség másokkal szemben.
Ez csak aljas ballibbant módi, amire nincs monopóliumotok többé és a precedensek alapján veletek szemben is alkalmazható.

Nem lesz "vita" az sem, amikor a ti standotokra ugrik rá majd tucatnyi jobber, a ti plakátjaitokat alakítják át, festik le jobber aktivisták, a ti emlékműveiteket rongálják meg, szemetelik körbe azok, akik rólatok vesznek példát.
A példátok ragadós.

Erről írtam.
Ne lakájmédiázz itt ilyen 45+27 év után, ne hazudozz "érvekról" 2006 ősze után.
Nincs semmiféle erkölcsi alapod rá se neked, se a társaidnak.
Nem véletlenül buktok 2006 ősze óta minden országos választást és nem véletlenül álltok most is így:
www.kozvelemenykutatok.hu
süti beállítások módosítása