Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Mivel fogja megint heteken keresztül szédíteni a Fidesz az embereket?

LEX "STOP SOROS"

2018. január 18. - szegedijudit


Elkészült a „Stop Soros” elnevezésű törvénytervezet. Legalább így nem kell Orbán vejének kínos ügyeiről beszélni.

Biztosan csak a véletlen műve az időzítés, de elég érdekes, hogy akkor jött elő a kormány az újabb agyrémmel, amikor az ellenzéki politikusok sorra követelik, hogy hozzák nyilvánosságra azt az OLAF-jelentést, amely leírja, hogy Orbán vejének korábbi cége milyen korrupt módon zsebelhette be a közvilágítások fejlesztésével kapcsolatos önkormányzati közbeszerzéseket.
pinter_sandor.jpg
Csak egy kicsit felfrissítve, a sztori lényege, hogy közel kétéves nyomozás után az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) egy rakás szabálytalanságokat tárt fel azokban a közbeszerzésekben, amiket 2011 és 2015 között nyert meg az Elios Innovatív Zrt., Tiborcz István akkori cége. A jelentés tartalmának részleteit a Wall Street Journal hozta közölte még az előző héten, kiderült az is, hogy az OLAF már meg is küldte a jelentését a magyar ügyészségnek, és azt javasolja, hogy tegyenek jogi lépéseket. Mivel csak javasolhatja és nem kötelezheti erre a legfőbb ügyészt, a kérdés, hogy a Fideszhez hű Polt Péter hogyan reagál minderre.

A botrány kirobbanása után az ellenzék próbálja napirenden tartani a témát, ami roppant kellemetlen Orbán Viktornak, hiszen az általa kialakított rendszerben lett protekciós a vejkó cége, amely tarolt a már említett közbeszerzéseken. Na de mit lép erre a Fidesz? Nem, nem azt, hogy persze, kiadják az OLAF jelentését, ahogy azt tették a 4-es metró kapcsán történt vizsgálatban, hanem előjön egy annyira agyrém és eszement témával, amellyel egyből eltereli a figyelmet a Tiborcz-ügyről, ugyanis szerdán kiderült: "Stop Soros" törvénycsomagot készített a kormány.

Nézzük, miből is áll a még csak javaslatként bemutatott, de hamarosan a fideszes kétharmad által úgyis törvényerőre emelt csomag! Erről azt mondja a kormány, hogy ők ezzel az illegális migrációt akarják meggátolni. Szóval, Orbánék egyebek közt adatszolgáltatásra köteleznék az illegális migráció támogatóit (mert szerintük vannak ilyenek), 25 százalékos illetékkel terhelnék a külföldről származó támogatásaikat, továbbá lehetővé tennék, hogy az idegenrendészeti távoltartás intézményével sújtsák a bevándorlást szervező állampolgárokat, így ilyen külföldieket akár ki is tilthatnának.

Pintér Sándor belügyminiszter szerint a törvénytelen migráció elősegítésében szerepet vállalók adatszolgáltatását a bíróságnál kell majd elvégezni, amely ezt egy folyamatosan ellenőrizhető, megtekinthető nyilvántartásba fogja venni. Emellett ha ilyen szervezetek többségében külföldről kapnak pénzt, akkor az ilyen külföldi összegek után 25 százalékos illetéket kellene fizetniük, a pénzt pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szedné be. Ezek betartását a tervezet szerint az ügyészség fogja ellenőrizni, ha pedig jogsértést talál, akkor arról értesíti a bíróságot, és javaslatot tesz a szankcióra, amelyről majd a bíróság dönthet.

A belügyminiszter csütörtökre ígérte a tervezet szövegének nyilvánossá tételét.

 

Nos, úgy tűnik, a Fidesz szerint kellett egy újabb „bomba”, amellyel tudnak majd sorosozni és migránsozni legalább a választásokig. Hát bedobták. A kérdés csak az, hogy a választók közül kik kíváncsiak a tényekre, és kik a féktelen propagandára. Jó lenne, ha áprilisig egyre többen átlátnának a szitán.

 

Forrás: saját szöveg
Fotó: MTI

--

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr6713585159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása