Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Itt az EU újabb Soros-terve: meg akarják mondani nekünk, hogy legyen tiszta a víz

2018. február 02. - szegedijudit

Még mit nem!

Az ivóvíz minőségének javítását és a hozzáférés bővítését kezdeményezte csütörtökön az Európai Bizottság. A brüsszeli testület az első sikeres európai polgári kezdeményezés – amely az ivóvíz, mint alapjog uniós jogba foglalását irányozza elő – nyomán nyújtotta be a jogalkotási javaslatot – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A Right2Water elnevezésű kezdeményezés keretében 2014-ben 1,68 millió hitelesített aláírást gyűjtöttek össze tucatnyi tagországban annak érdekében, hogy minden uniós polgár számára elérhetővé váljon a tiszta, biztonságos és megfizethető ivóvíz, illetve a csatornahálózat. "Az emberek tisztán és érhetően hallatták a hangjukat" – mondta Frans Timmermans, a bizottság első alelnöke.

viz1_1.jpg

A javaslat értelmében javítani kell a vízminőséget és az ivóvízellátás biztonságát, továbbá bővíteni kell a hozzáférést mindenki, különösképp a veszélyeztetett, marginalizált csoportok számára. Ez a gyakorlatban egyebek mellett azt jelenti, hogy nyilvános helyeken fel kell állítani ivóvizet biztosító berendezéseket, valamint tájékoztatni kell a lakosságot a víz minőségéről, és ösztönözni kell a közigazgatási szerveket és a középületeket az ivóvízhez való hozzáférés biztosítására.

Az Európai Bizottság rámutatott: a palackozott víz fogyasztásának csökkentésével évi több mint 600 millió eurót spórolnának meg az európai háztartások, ráadásul kevesebb lenne a hulladék, így a tengeri műanyagszennyezés mértéke is mérséklődne.

Jyrki Katainen gazdasági növekedésért felelős uniós biztos kijelentette: az új szabályok csökkenteni fogják az energiafogyasztást és a vízpazarlást.

Nos, ezt már csak mi jegyezzük meg, hogy látható: az EU megint az ország ellen fordult, hiszen a palackozott vizek piacára negatív hatással lehet a mostani javaslat. Arcátlanság, ezzel csak Soros György és emberei akarnak kiszúrni Mészáros Lőrinccel, akinek már ásványvíz-palackozó cége is van, ahonnan már a MÁV is rendeli a nyári hűsítőt. Mi lesz így Orbán Viktor Mészáros Lőrinc gyarapodásával? (Persze az utolsó bekezdésben csak ironizáltunk, de nem alaptalanul.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr4713627724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CCnick 2018.02.09. 10:21:50

Ez egy picit erőltetettre sikerült, mivelhogy Mo-on a csapvíz pár elszigetelt arzénos helytől eltekintve kiváló minőségű ivóvíz, nem azért isszák az emberek a palackosat mert a csapvizet nem ihatnák, hanem azért mert hülyék.
süti beállítások módosítása