Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

jobb helyen ezt korrupciónak, sőt választási csalásnak hívják

és sok-sok éves börtönnel büntetik - de nem itt

2018. február 03. - szegedijudit

A Nők Civilben Egyesület 199,2 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott. Persze ez a civilek elleni háborúban elég furcsa lenne, de ebben az esetben is "családban marad a lé", hisz Rétvári Bencének, az EMMI parlamenti államtitkárának unokatestvére, Huczekné Rétvári Mónika az egyesület elnöke.
Még erre is csak legyintene az ember, mert lassan nap, mint nap derül ki valami hasonló, ahogy FIDESZ-es politikusok családtagjai kerülnek kitömésre. De az egyesület honlapját megnézve, és a választójogi tv. változásait összehangolva gyorsan lehet összeesküvés elméletet gyártani.
Az egyesület tiszteletbeli tagja az a Dr. Lévai Katalin, aki bejelentette, hogy Zuglóban elindul volt pártja jelöltje ellen.

retvari.jpgfoto forrás: varosikurir.hu


Hirtelen lett pénz országjárásra, kampányra, közvélemény kutatásra, és egy "Szabad Zugló" című ingyenes, recepttel és fürdőruhás celebekkel tűzdelt zuglói bulvárújságra is. Egyik sem 2 forintos tétel, ugye ezt nem kell bizonygatni hosszasan.


De nézzük a másik oldalt, a választójogi törvényt:
8/C. §8 (1) A pártlistát állító párt köteles a kincstárnak visszafizetni a 3. § szerinti támogatás azon részét, amelyet olyan jelölt után vett igénybe, aki az országgyűlési képviselők általános választásán a választási eljárásról szóló törvény alapján kiesett, kivéve, ha a jelölt a szavazás előtt elhunyt.
(8)12 Ha a pártlistát állító párttól a visszafizetési kötelezettség nem hajtható be, annak megfizetésére határozattal kötelezhetők a pártlistát állító párt 3/A. §-ban meghatározott vezető tisztségviselői. Ha a vezető tisztségviselő a visszafizetési kötelezettségét határidőben nem teljesíti, a kincstár megkeresésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal intézkedik a vezető tisztségviselővel szemben a tartozás behajtása iránt.
Szóval lehet, hogy a recept a következő a 2018-as választásokra?


Legyen egy pártod, és valami kapcsolódásod egy civil szervezettel. A civil szervezet kap vissza nem térítendő támogatást, amit majd felhasznál valahogy, de tudjuk, hogy a számla a lényeg, nem a tartalom.


Így indulhat a kampány, közvélemény kutatás, kiadványok, országjárás.... Aztán meg lesz a 106 jelölt, és majd kapnak állami finanszírozást. Azonban az nyilván világos Elnök asszonynak is, hogy a választásokon az 1%-os határtól messze lesznek, mint Makóhoz Jeruzsálem. A tv. értelmében az állami apanázst vissza kéne fizetni, de ha abból kampányolnának, akkor nem lenne miből, vagy a sajáthoz kéne nyúlni. Tehát kampány a vissza nem térítendő pénzből, vagy ez lesz majd a fedezet az állami apanázsra, amikor azt vissza kell fizetni az államkasszába, így a párt tisztségviselői mindennemű anyagi kockázat nélkül folytathatnak a jelenlegi kormány számára kedves politizálást.

 

forrás: Árok Kornél FB

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr513629572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása