Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Porszívóként szűrik a szmogos levegőt a hatalmas légtisztító tornyok

2018. február 09. - szegedijudit

 

Hol máshol, Ázsiában tesztelik az új technológiát. Sajnos nagy szükség van rá.

Rajzfilmekbe illő, a szmogos levegőt porszívóként megszűrő légtisztító tornyok lephetik el a világ városait, amennyiben beválik az erre a célra kifejlesztett, és Kínában már tesztelés alatt álló technológia – írja a témában írt hosszú cikkében a korkorosgazdasag.hu. A portál felhívja a figyelmet: a légtisztító tornyok a probléma okát nem szüntetik meg, de lokálisan sokat javíthatnak a levegő minőségén, márpedig a levegő szennyezettsége világszerte egyre komolyabb gondokat okoz a városlakó embereknek.

A korkorosgazdasag.hu emlékeztet: óriási károkat okoz az emberiség számára a légszennyezés, az egészségügyi világszervezet (WHO) adatai szerint bolygónkon évente 3 millió ember halálát okozza a fullasztó levegő. Egyedül Magyarországon évente 10 ezren halnak meg idő előtt a levegő szennyezettsége miatt. Ez a szám csak Kínában napi 4 ezer fő, így nem véletlen, hogy ott kezdték el komolyabban fejleszteni és tesztelni a szmogszűrő tornyot. Az eddig felépített legnagyobb légtisztító torony több mint 100 méter magas, amely az észak-kínai Hszian városban üzemel. A torony eddig több mint 10 millió köbméternyi levegőt tisztított meg, beszámolók szerint érezhető is a levegő minőségének javulása annak 10 négyzetkilométeres területén belül.

A témában írt cikk teljes változata IDE KATTINTVA érhető el.

szmogtorony.jpg

Illusztráció forrása: www.studioroosegaarde.net

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr8413649830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása