Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

A Terminátor beperli az olajvállalatokat

2018. március 13. - szegedijudit

Arnold Schwarzenegger szerint semmivel sem kisebb az olajcégek felelőssége, mint a cigarettákat gyártóké.

A 444.hu szúrta ki, hogy Kalifornia egykori kormányzója a Politicónak beszélt arról, hogy arra készül: olajvállalatokat perel be, mert szerinte azok régóta tudják, hogy emberek halálát okozzák az egész világon.

Arnold Schwarzenegger szerint az olajvállalatok abban hasonlítanak a dohánycégekhez, hogy mindkét iparágban tisztában vannak vele: a tevékenységük halált okoz, miközben ezt sokáig tagadták.

A volt filmsztárból megjegyezte: az olajvállalatok 1959 óta tudják, hogy klímaváltozást okoznak a fosszilis tüzelőanyagok. „Nem gondolom, hogy ez más lenne: ha besétálsz egy szobába, és tudod, hogy meg fogsz ölni valakit, az előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság. Azt hiszem, hogy ez ugyanaz az olajvállalatokkal.”

kép forrása: http://schwarzenegger.com/

asch.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr8713735612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása