Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Most már hivatalos: kifizették a vételárat, Mészáros Lőrincék tényleg megvették a Mátrai Erőművet

2018. március 22. - szegedijudit

A Budapesti Értéktőzsdén jelentették be a csodás hírt. A nemzet nagytőkésének most már egy erőműve is van. Vajon mi lesz a következő, amit megvesz Mészáros?

Lezárult a Mátrai Erőmű adásvétele, így az Opus Global Nyrt., valamint a cseh Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH) közös érdekeltségében működik az erőmű – tudatta a Budapesti Értéktőzsdén a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global.

A bonyolult céghálón keresztüli tranzakció lényege röviden annyi, hogy Mészáros Lőrinc a fő részvényes egy Opus Global Nyrt. nevű cégben, amelynek köze van a Status Energy Magántőkealaphoz. Ez utóbbi összeállt Közép-Európa legnagyobb energetikai csoportjával, a cseh Energetický a Průmyslový Holdinggal (EPH), alapítottak egy közös céget, és megegyeztek az eddigi német tulajdonossal a Mátrai Erőmű Zrt. többségi, 72,62 százalékos tulajdonrészének megvételéről.

A Mátrai Erőmű Zrt. maradék, több mint egynegyednyi részesedése a magyar állam tulajdonában marad.

Az RWE Power és EnBW-csoport részvénycsomagjának megvásárlásával a Mátra Energy Holding Zrt. többségi tulajdonába került a Mátrai Erőmű Zrt. visontai telephelyén hét blokkal működő villamos-erőmű, a hozzá tartozó ipari park, az ország legnagyobb, 16 megawatt összteljesítményű, több mint 72 ezer panelből álló naperőműve, továbbá két, külszíni fejtésű lignitbánya Visontán és Bükkábrányban – írja a hvg.hu.

Kíváncsian várjuk, mi lesz a következő, amit megvesz Orbán Viktor jóbarátja, a szupertehetséges Mészáros Lőrinc. Talán oda kéne adni már neki a Dunát, a Molt vagy például a budai várat, hadd építse át úgy, ahogy Orbán Viktor már nagyon szeretné.

 ml.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr4713767258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása