Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Mészáros Lőrinc hamar benyelte a Mátrai erőművet

2018. március 26. - szegedijudit

Fel kellett függeszteni Mészáros Lőrinc Opus Global Nyrt.-jének tőzsdei kereskedését a mai bejelentés miatt. A cég – mivel áttételesen kivásárolja a csehek 50%-os részesedését - a Mátrai Erőmű Zrt. a Mészáros Csoport kizárólagos irányítása alá kerül. Két hét után.

A mai tájékoztatás szerint a Status Power Invest (a Mészáros Csoport tagja, az erőmű tulajdonosa) először a Mátra Energy Holding 85 százalékos tulajdonosává válik, amint megérkezik a GVH és a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal engedélye. Ez valószínűleg nem fog akadályokba ütközni.

A Mátra Energy Holding az összes részvényt szeretné megszerezni a Status Power Invest segítségével vagyis ha minden a terveknek megfelelően alakul akkor közvetett tulajdonjogot szerez a cég 2019. június 20-án.

visonta.jpg

fotó: mti

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr6613781722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása