Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Egy ilyen légtisztító mohafalnak Szegeden is lenne helye!

2017. május 29. - acontrario

 

275 db fa légtisztító erejével felérő utcabútort telepítenek Óbudára, írja a Magyar Idők. Az intelligens informatikai megoldásokat is tartalmazó, önfenntartó Citytree-t kísérleti jelleggel hat hónapra fogja bérelni a budapesti III. kerületi önkormányzat.

06_utcai_butor_greencityolution_de-780x523.jpg

fotó:greencitysolutions.de

A német fejlesztésű mohakazetta 275 városi fa levegőszűrő és levegőtisztító képességével rendelkezik. A nagy légzőfelületű növények a legkritikusabb időszakokban, a téli szmogriadók idején is nagyon hatékonyan szűrik a levegőt.

A mohafal beépített digitális rendszereknek köszönhetően folyamatosan adatot gyűjt a saját működéséről és a fal információs felületén meg is jeleníti azt, így látható a pillanatnyi légszennyezettség és a mohafal teljesítménye is.

A mohakazetták víz- és tápanyagellátása teljesen automatizált, de a berendezés rendelkezik saját esővíztartállyal is a szárazabb időszakokra. A CityTree rendszereinek működéséhez szükséges elektromos áramot napelemekkel állítják elő és akkumulátorban tárolják, hogy napszaktól függetlenül működhessen.

A mohafalat, a kijelzőket, illetve a padot vandálbiztosra, időjárásállóra tervezte a német startup cég.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr8312548005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása