Minden napra csípős sztori

Új rendelő épül a Kálvin utcán: egyelőre nem tudják, mibe kerül a beruházás, és honnan lesz rá pénz

2017. június 17. - Zolko128

1280_3.jpgFotó:Szabó Imre

Makó - Átvágta a gordiuszi csomót a makói polgármester: bejelentette, hogy új rendelő épül a lebontásra ítélt Kálvin utcai helyén. Az viszont egyelőre nem derült ki, milyen pénzügyi háttérrel.

Megkeresték rá a forrást, így új rendelő épülhet a régi helyére a makói Kálvin utcában, és az orvosoknak még átmenetileg sem kell a Tinódi utcába költözniük – ez a lényege annak, amit szerda este jelentett be egy utcafórumon Farkas Éva Erzsébet polgármester. Mint megírtuk, a lepusztult állapotban lévő Kálvin utcai rendelőt a szakemberek alkalmatlannak nyilvánították funkciójára, mi több, felújítását sem tartották lehetségesnek.

A város eredeti elképzelése az volt, hogy az ott működő rendelőket, illetve az épületben működő patikát átköltözteti az onnan 800 méterre lévő egykori vízműszékházba, amelynek átalakítására 20 millió forintot szántak. Az ötletet sokan ellenezték, mondván, lesz, akinek az új helyszín messze van. Ráadásul azt senki sem mondta ki, hogy ide véglegesen vagy átmenetileg kerül az egészségügyi ellátás, illetve ha az utóbbiról van szó, mikor és hová költözhet majd vissza.

2_1_2.jpgFotó:Szabó Imre

A most felvázolt elképzelések szerint a Kálvin utcai rendelő idén télig marad a helyén. Ekkor a gyermekorvosok várhatóan a Hollósy Kornélia utcai rendelőbe, a háziorvosok pedig az addigra megújuló, kibővülő Justh Gyula utcaiba kerülhetnek átmenetileg. Erről az érintett egészségügyi szakemberekkel már egyeztettek is. Az épületegyüttesben működő gyógyszertár elhelyezéséről még tárgyalnak – ez valahol a belvárosban működhet
tovább. Az épület bontása valamikor jövő tavasszal kezdődhet el. A konkrétumokról egyelőre annyit lehet tudni, hogy az önkormányzat a napokban már felkért egy szakembert az új épület megtervezésére.

A városházán érdeklődtünk, pontosan milyen forrásból, mekkora költségvetéssel és mikorra épül fel az új rendelő, erre azonban egyelőre nem tudtak válaszolni.

(Dél Magyar)

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr5312601815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.