Minden napra csípős sztori

Megkérték a fekvőbeteg nénit, hogy másszon be a mentőautóba, majd megálltak hamburgerezni a betegszállítók

Egy újabb elképesztő történet a haldokló magyar egészségügyből. És ez akármikor megtörténhetne akár Szegeden is!

2017. szeptember 15. - acontrario

 

hambika.png

hvg.hu pénteki sztorija szerint éjjel fél kettőkor szállítottak át egy idős beteget egyik kórházból a másikba, azért ilyen későn, mert akkorra került sorra. A 73 éves néni daganatos megbetegedésben szenved a Szent János Kórház belgyógyászati osztályán kezelték, onnan kellett átszállítani múlt pénteken a lakóhelye szerint illetékes Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba az AMS Mentőszolgálat bevonásával. A családot a hölgy orvosa arról tájékoztatta, hogy napközben, legkésőbb kora este megoldják majd az átszállítást, hát ez nem történt meg.

A betegszállítók hajnal egykor érkeztek, majd a trombózisveszély miatt csakis fekve szállítható néninek azt mondták, hogy szálljon be saját maga az autóba. Hiába mondta nekik, hogy nem tud magától beszállni, mert nem tudja mozgatni a lábait, ráadásul a szondás táplálás miatt ereje sincs, lánya szerint azt a választ kapta, hogy „ne szórakozzon, tudja, hogy hány óra van?!” – írja 

A slusszpoén az egészben az volt, hogy a nagyjából 30 perces utat 2 óra alatt tették meg, mert az AMS munkatársai először megálltak hamburgerezni, aztán egy dohányboltnál is. Eközben az idős asszony két másik beteggel benn ücsörgött az autóban, majd mikor megérkeztek a Jahn Ferenc Kórházba, kiderült, hogy ott két osztály sem tudja fogadni, végül – állítja a család – egy harmadik osztály folyosóján káromkodva sorsára hagyták egy tolószékben az idős embert, majd anélkül távoztak, hogy szabályszerűen átadták volna egy ügyeletes orvosnak. Szerencsére az éjszakás nővér ott intézkedett, betakarta az átfagyott beteget és értesítette az ügyeletes orvost.

A család panaszt tett a betegszállítóknál és az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkáránál. Ezután reagált a betegszállításért felelős külsős vállalkozás, szerintük a péntek nagyon zsúfolt, azért késtek ennyit, elismerték, hogy nem megfelelő testhelyzetben vitték a hölgyet, de azt nem, hogy a beteget nem tették be az autóba, hanem felszólították arra, hogy szálljon be saját maga. A hamburgerezés pedig nem volt gond – szerintük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr2312830372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.