Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

A kormány bekavart volna, de az LMP továbbra is támogatja a korrupcióellenes népszavazást

A Fidesz jól reagált, de erős a gyanú, hogy csak egy alapos parasztvakításról van szó.

2017. szeptember 19. - acontrario

hha.jpg

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke elterelő hadműveletnek tartja a kormánypártok állásfoglalását, amely szerint támogatnának egy olyan törvényt, amely tizenkét évre növelné a korrupciós bűncselekmények elévülési idejét. 

A témával kapcsolatban Vágó Gábor korábbi LMP-s politikus kezdeményezett népszavazást, és el is indította az ahhoz szükséges aláírásgyűjtést, amelyhez az LMP is csatlakozott. Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke vasárnap bejelentette: a Fidesz is indokoltnak tartja az elévülési idő meghosszabbítását, így annak törvénybe foglalásához nincs szükség népszavazásra. 

Hadházy Ákos hétfői budapesti sajtótájékoztatóján közölte: továbbra is támogatják a Vágó Gábor által kezdeményezett ügyet, és egyeztetni fognak a korábbi LMP-s képviselővel arról, gyűjtsék-e az aláírásokat. Hozzátette: szerinte a Fidesz csak azért állt az ügy mellé, hogy a következő hetek ne a korrupcióról szóljanak.

Hozzátette: ha a kormánypártok tenni akarnak a korrupció ellen, támogassák pártja korrupcióellenes javaslatát. Kifejtette: ismét beterjesztik csomagjukat, amely lehetővé tenné a fellebbezést a bírósági beadványok ügyészi elutasítása ellen, a betekintést az állami vállalatok szerződéseibe, de azt is, hogy bűncselekményként kezeljék, ha egy állami alkalmazott offshore céggel szerződik. Ugyancsak tiltanák a kormánypropagandát, felülvizsgálatot biztosítanának az ügyészség munkája felett, és kötelező vagyonosodási vizsgálat alá vonnák a politikusokat – mondta Hadházy Ákos.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr7012877338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása