Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Most éppen Tolnában csapott le a kormány gyűlöletkampánya – A baj, hogy minden településen ugyanerre számíthatnánk

Néhány menekült család miatt tört ki a balhé Őcsényben.

2017. szeptember 27. - acontrario

migration_aid_ocseny.jpg

Hétfőn Őcsényben falugyűlést kellett tartani azért, mert néhány menekült család a Migration Aid segítségével egy helyi panzióban pihenne. A szervezet részletes beszámolója szerint (http://migrationaid.org/ekkora-gyuloletbe-miert-hoztok-menekulteket/) hatalmas balhé alakult ki az összejövetelen, ahol bőven kijutott a gyűlölködésből.

Az idegengyűlölet, a kirekesztés minden verbális formája megjelent a fórumon, és a legszomorúbb az volt, hogy gyakorlatilag az összes megnyilvánulás egyezett a kormány által évek óta az emberek agyába pumpált menekültellenes jelszavakkal.

A falugyűlésen résztvevők nagyjából három csoportra voltak oszthatók: a hangoskodók, akiket nem is érdekelt semmiféle információ és ezt rendszeresen be is kiabálták: “Bármit mondasz, ide nem jöttök”. A másik csoportot azok alkották, akik féltek: az Őcsényben megjelenő erőszakolóktól, terroristáktól. Az különösebben nem hatott meg senkit, hogy a magyar állam oltalma alatt állók pont azért kapnak státuszt, mert maguk is terror és az erőszak elől menekülnek. A harmadik csoportot a csendes megfigyelők alkották: voltak kérdéseik, de ezek érdemi megválaszolásáig el sem juthattak azok, akik a település megnyugtatásáért jelent meg a helyszínen.

Néhány aggodalmaskodó felszólalás a falugyűlésről:

Bármit mondasz, ide nem jöttök!

Mi nem vagyunk rasszisták.

A törökök is úgy foglalták el Budát, hogy szépen lassan beszivárogtak.

Először jönnek 10-en, aztán százan. Először csak itt akarnak nyaralni, aztán ide is akarnak költözni.

Ott van a panzióval szemben az iskola, hogyan fogjuk megvédeni a lányainkat?

A polgármester végül így summázta a helyzetet: a panzió, ahol elszállásolnák a menekülteket, teljesen legálisan működik, az önkormányzatnak jogilag nincs lehetősége fellépni az ellen, hogy itt bárki is megszálljon. „De önök, a falu lakói tehetnek ellene, például polgári engedetlenséggel. Körbeveszik a házat és megakadályozzák, hogy oda bejussanak. De személyi legyen önöknél, ha rendőri intézkedésre kerül sor”.

A falugyűlés utáni nap, kedd reggel valaki kiszúrta a panziótulajdonos kerekét. Gratulálunk Fidesz-kormány, beérett a féktelen gyűlöletkampány!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr2812901278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása