Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Kis magyar vidéki NER-valóság: a szegényeknek uniós pénzen építettek játszóteret, ahová 500 forint a belépő

Így teremtettek sportolási és szabadidős lehetőségeket a hátrányos helyzetűeknek?

2017. szeptember 28. - acontrario

Egy egészen elképesztő történetről számolt be csütörtökön a Népszava. Hajdúhadházon szociális célú városrehabilitációra közel 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat, amelyből a szederjesi városrészben épült 85 millió forintból egy „közösségi és közszféra funkciókat szolgáló létesítmény”, amely érthetőbb megfogalmazásban játszóteret és sportpályát jelent.

Az új létesítményt eleinte mindenki ingyen használhatta, de az önkormányzat elkezdett belépőjegyet kérni, fejenként 500 forintot, miközben a város honlapján is ez szerepel: a pályák azért létesültek a leszakadó rétegek által lakott területeken, hogy sportolási és közösségi lehetőséget teremtsenek a szegényeknek. A pályázat neve is elég beszédes: "A sport, mely egyenlővé tesz."

„Hiába nyúz a gyerek, hogy be akar menni hintázni, nem tudom beengedni. Ötszáz forint a belépő, azért egy napra meg tudjuk venni az egész családnak a tejet meg a kenyeret, ennyi pénzt nem libikókázhat el a pár óra alatt” – panaszkodott a Népszava riporterének egy hajdúhadházi roma asszony, amikor az új közösségi térről faggatták. A Vénkert utcában élő hétgyerekes Balogh Sándor mindehhez hozzátette: a négy kisebb gyereke egyszerre szeretné használni a játszóteret, kétezer forintot kellene kifizetniük, s azt nem engedhetik meg maguknak.

A helyiek most aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy mindenki ingyen használhassa a döntő többségében EU-s forrásból létrehozott sportpályát és játszóteret. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr7412908774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása