Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Ma már ott tartunk, hogy a világon minden hatodik ember a környezetszennyezés miatt hal meg

A legnagyobb veszélyforrás a légszennyezés.

2017. október 20. - acontrario

szennyezes_stock.jpg

"A szennyezés nem pusztán környezeti kihívás. Mélységes és átható fenyegetés, amely több szempontból is fenyegeti az egészséget és az emberi jólétet" – idézi a BBC egyik cikkében megszólaló Philip Landrigant a 444.hu. A New York-i Icahn School of Medicine professzora, aki friss, a Lancetben megjelent tanulmányában azt állítja, hogy a halálozások hatodáért a környezetszennyezés felelős a világban.

A tudós vizsgálatai szerint a legnagyobb veszélyforrás a légszennyezés, mindez évente 6,5 millió idő előtti halált okozhat. A második legsúlyosabb probléma a vízszennyezés, amely évi 1,8 millió halált okozhat, a munkahelyi szennyezés pedig 800 ezer ember haláláért lehet felelős – írja a 444.hu. Az adatok szerint a halálesetek 92 százaléka a szegényebb országokban következik be, de meglepő, hogy még Svédországban is 4 százaléka a teljes halálozásnak a szennyezésnek köszönhető.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr4813038066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása