Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Ők lettek a Független Diákparlament Csongrád megyei képviselői idén

2017. október 28. - Kristóf Tarnay

Ma este kiderült, kik lesznek a 2017/18-as tanévben hazánk legnagyobb civil képviseletének, a Független Diákparlament képviselői. Cikkünkben a Csongrád megyei érdekeltségű eredményeket ismertetjük.

A szavazás online történt, és minden 14-21 év közötti diák részt vehetett rajta. A megválasztott képviselők a régiós és országos kvóták alapján többségében középiskolás diákok, emellett hallgatók, öregdiákok, tanárok és szülők.

oktatas.png

Középiskolás kategóriában (miután az FDP képviselőinek ez a kategória adja a döntő többségét, így itt régiónként történik a szavazás) elég sokan jelentkeztek, és bár elég nagy volt a szórás, az első négy győztes meglepően nagyot szakított. Az első helyen végzett kiskunfélegyházai Szabó Gergő Zsolt a szeged Szent Benedek szakgimnázium tanulója, és bemutatkozó programjában legfontosabb problémának a túlterheltséget, és azon belül a szakgimnáziumokban a közismereti és szakmai tárgyak közti egyensúlyt jelölte meg.

A követelmények legyenek ahhoz igazítva, hogy mi nem csak humán- és reál tárgyakat, idegen nyelvet tanulunk a mindennapokban, hanem szakmaiakat is, melyből ugyanolyan nehézségű vizsgát kell tennünk, mint a többi rendes érettségi tárgyakból.

- fogalmaz.

Vidéki hallgató kategóriában első helyen a leírásában tanári ajánlást felvonultató Bihary Ferenc végzett Csonkamindszentről, utána következett Győrújbarátról Tóth Daniella, és e sorok írója is Szegedről.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr5713112916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása