Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Névtelen hangfelvétellel kavar Török Márk

Kinek áll ez érdekében? #2

2017. december 11. - Kristóf Tarnay

Lapunkhoz is befutott az a névtelen hangfelvétel, amelyet pl. a kormánypropaganda csont nélkül kitett „exkluzív” anyagként pár hete. Mi is nem sokkal utána, a PestiSrácok linkjével együtt kaptuk meg egy névtelen emailben, most, hogy elindult rovatunk, megpróbáljuk kissé kétkedve megmutatni. Az értékelést az Olvasóra bízzuk.

Diplomájával zsarolt egy hallgatót Keszthelyi Szabó Gábor az SZTE volt dékánja

Diplomájával zsarolt egy hallgatót Keszthelyi Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem volt dékánja

 

Szóval kezdjük a szituációval. A hangfelvételen ha minden igaz, Vágó Orsolya, a mérnöki kar akkori HÖK-elnöke hallható, aki az előző rektor idején volt olyan pozícióban, hogy szavazhatott Török Márk mellett vagy ellen. (Ez nem személyiségi jog sértés, fönn van mindenhol ez a titulus, a korábbi elnök a mérnöki karon tanított, ott ő volt a kari HÖK-elnök, az EHÖK-elnök személyéről pedig a karokról ők rendelkeznek szavazati joggal.)

Az alább meghallgatható hanganyag szerint Dr. Keszthelyi-Szabó Gábor (akinek nevét amúgy rosszul, kötőjel nélkül írták, és akinek ezt a név alakját regnálása alatt nem nagyon használta senki, igaz, akkor nem kellett megkülönböztetni a jelenlegi, hamarosan szintén leköszönő rektor Szabó Gábortól) azzal zsarolja az alany mesterszakos hallgatót, hogy nem kapja meg a diplomáját, ha megszavazza a túlkoros EHÖK-elnököt.

A felvétel egyrészt gyanús azért, mert állítólag egy megilletődött, és zavarban lévő hallgató szerepel rajta, azonban alig torzítva egy kifejezetten jó hanganyag készült az elég megírtnak tűnő párbeszédről (stresszel? Ne tegye, majd a Török Márk…).

Kinek áll ez érdekében?

Mindenképpen Töröknek. A túlkoros, leválthatatlan EHÖK-elnök az országos közvélemény előtt is évek óta hírhedt (hogy hívják az ELTE EHÖK-elnökét? Na ugye!), egyre fogy körülötte a levegő, az összes dékán felszólította lemondásra, és hamarosan törvényileg is ott kell hagynia elnöki székét. A sajtóban egyik oldal sem ír róla túl jókat, ez az anyag azonban mindenképpen neki kedves. Tetszeleghet a harcos diákmozgalmár szerepében, aki küzd az elnyomó rektorral szemben. (Máskülönben ki akarná lejáratni a kettővel ezelőtti rektort?)

Kissé zavar lehet az erőben, hogy az országos politikában nem túl aktív, de helyben kormánypártinak mondott Törököt a kormánysajtó sem szokta épp pozitív színben feltűntetni, de most a PestiSrácok egy az egyben lehozott egy Török Márk-propaganda írást, nem világos, hogy érdekből vagy egyszerűen ennyire balfaszok. Maga a szerep is egyébként hazug. Török Márkra és az SZTE EHÖK-re az utóbbi időben egyáltalán nem volt jellemző, hogy nagy fejfájást okoztak volna az egyetemnek fontos intézkedések meg nem szavazásával.

Kinek áll ez érdekében?

Új rovatunk egy hasznos kompromisszum jegyében alakul meg. Már a második olyan névtelen anyag jön szembe, amit kritikátlanul lehozni talán szakmai hiba lenne, azonban egy az egyben kidobni sem érdemes, hiszen hírértéke mindenképpen van. Ezért lehozzuk, de háttérinformációkkal segítjük olvasóink kritikus gondolkodását. Jó eséllyel Önöknek erre már amúgy is van igénye - ezért olvassák lapunkat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr5313471005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.11. 11:52:39

Török Márkot választják.
Ha majd nem választják meg, akkor majd nem lesz HÖK elnök.

Az viszont megdöbbentő, hogy egy diplomával zsaroló dékán mellett a közismert ballib bérbloggerek így kiálnak, ebben pl itt is.

HanG99 2017.12.11. 13:14:39

@Ballib cenzúrázók réme 25: kedves lófasz!
végigolvastad a cikket? - segítek, az a sok betű a hozzászólásod felett.
csak ennyit értettél meg belőle, amennyit hozzászólásod jelez? - ne félj, van már segítség, írni olvasni megtanulhatsz munka mellett is. értő olvasáshoz kicsivel több időre van szükség.

Van egy hangfelvétel, amin állítólag két megnevezett ember hangja hallható.
Te végighallgattad a felvételt?
Te ismered bármelyiket a kettő közül?
A hangjuk alapján be tudtad azonosítani?
Te bármit elhiszel, csak azért mert a ProstiSrácok lehozza? Ők ellenőrizték a hangokat?

Magadat komolyan vehetőnek tartod? Mennyiért vettek meg Téged?
süti beállítások módosítása