Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Bezár a dorozsmai nagybani piac, mert a CBA saját piaca elvitte előlük a show-t

2017. december 22. - Kristóf Tarnay

Ezt a bezárt kaput nem tapsolta meg senki

Negyedszázados fennállását már nem éli meg a dorozsmai nagybani piac, februárban bezárja kapuit - döntött a cég taggyűlése. A háttérben a magántőkéből épített konkurencia áll, amely elszipkázta a termelőket, így a szegedi önkormányzat többségi tulajdonában álló vásártér csak veszteséget termel - írja a Délmagyar.hu.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Budapest felé az 5-ös út menti CBA Príma üzlet mellé épített új piac elszívja a termelőket a dorozsmai nagybanitól, ezért az önkormányzatnak nem éri meg fenntartani. A bezárás nagyjából 90 milliós költséggel jár, vissza kell fizetni többek között kauciót, bérleti jogot, de a munkavállalók végkielégítését is beleszámolták ebbe az összegbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr9513517599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása