Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Ez lenne a valódi rezsicsökkentés, nem az, amit a Fidesz annak hazudik

2018. március 13. - szegedijudit

A veszélyes és drága atomenergia helyett itt van a megújuló energia és energiatakarékos háztartások kialakításának lehetősége.

Az LMP energiastratégiája a kevesebb fogyasztásra épít, a párt a megújuló Magyarországot tűzte célul – mondta Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt a napokban, a fukusimai atomkatasztrófa évfordulóján tartott budapesti sajtótájékoztatóján. Arra is rámutatott: 2009 óta olcsóbb megújuló energiát hasznosítani, mint atomenergiát, előbbi előállítása ugyanis a technológia fejlődése miatt egyre kevesebbe kerül, míg utóbbit drágítják a szigorodó biztonsági előírások.

Bírálta az ország energiafüggőségét Oroszországgal szemben, szerinte Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnök csatlósává tette az országot. Az atomenergia környezetszennyező nemcsak a fűtőanyag kitermelése, hanem a kiégett elemek elhelyezése miatt is – mutatott rá.

Ungár Péter, a párt országos elnökségének tagja pártja "pozitív rezsiprogramját" ismertette, amely 20-30 százalékkal csökkentené a lakosság rezsikiadásait. Mint mondta, 2030-ra 50 százalékra növelnék a megújuló energiaforrások részarányát, a többi között lakossági napelemprogramot valósítanának meg.

Támogatnák takarékos otthonok kialakítását és szociális rezsiprogramot hajtanának végre, vagyis azokat segítenék, akik a jövedelmük igen nagy részét fordítják otthonuk fenntartására. Szorgalmaznák az úgynevezett okoshálózatok létrehozását is, amelyek a megújuló források egyenletes áramszolgáltatást biztosítanák. Szerinte a jelenlegi kabinet csupán a kampányban alázza meg az embereket pár ezer forinttal.

 forrás: MTI

megujulo1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr3713735532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása