Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Füstbe ment ígéretek

2017. november 27. - szegedijudit

Hangzatos fogadalmakat tett a vásárhelyi városvezetés 2013 tavaszán a tram-train projekt kapcsán – semmi nem lett belőlük.


Nem fogja felforgatni a helyeik életét a vásárhelyi villamosépítés – lódította oda a megyei napilap hasábjaira a városfejlesztési iroda vezetője még 2013 tavaszán. „Tévedett”, „elszámolta magát”, „változtak a dolgok”, mondhatná a jóhiszemű olvasó, de lássuk be, józan ésszel négy éve sem gondolhatta senki komolyan, hogy egy, a fél települést átszelő villamosvasút építési munkálatai észrevétlenek lesznek.
Nagyot kellett álmodni, ígérni és mondatni, hisz jöttek a választások, a demokrácia ünnepéhez közeledve pedig nem szokás őszintének lenni. Így van ez – ha nem is rendjén – de már hosszú-hosszú ideje mifelénk.

„Csak három-négy utcát kellett lezárni és különben is, valamit valamiért”, vághatna vissza a fent említett naiv olvasó, ami, ha úgy vesszük, igaz is, ugyanakkor még szó sincs építkezésről, a mostani forgalomkorlátozásokra csak a közműkiváltások miatt volt szükség.
Úgy pucolták ki a kocsikat a Bajcsyról, a Szőnyiről és az Andrássy útról, hogy egyetlen kelenföldi síndarabot, egyetlen ladányi talpfát sem tettek még le.

No, de lapozzunk, jámbor olvasónk lendületével ugorjunk át az irodavezető egy másik mondatára, miszerint, békén hagyják az Ady Endre utcai fákat, nem fogják kivágni a százéves platánsort. Sajnos nem így lesz. Hegedűs Zoltán alpolgármester egy szeptemberi utcafórumon már arról beszélt, néhány fának bizony mennie kell. Ígéretekből itt sem volt hiány: azzal nyugtatta az ottlakókat, hogy minden kivágott példány után öt másikat ültetnek.
Jobb híján csak remélni tudjuk, hogy ezúttal betartják az adott szavukat!
fa_stock.jpg


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr6413397115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása