Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Az orvosi marihuána a rák kezelésére is jó

De egyebek mellett az epilepszia, az Alzheimer és a Parkinson kezelésében is használ

2017. december 14. - szegedijudit

A 444.hu szúrta ki a Daily Mail cikkét, amelyben egyebek közt szerepel, hogy semmilyen közegészségügyi kockázata nincs az orvosi marihuána használatának. Ezt az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) közölte, mint ahogy azt is, hogy a marihuána orvosilag hasznos hatóanyagát, a cannabidiolt (CBD) nem szabadna kábítószerként besorolni, már csak azért sem, mert ez jó a rák, az epilepszia, az Alzheimer, a Parkinson és még egy csomó más betegség tüneti kezelésére.

kannabisz.jpg

A szervezet azért is kezdte vizsgálni a hatásokat, mert a kannabisz legalizálása gyorsan terjed az Egyesült Államokban és a világ minden táján. A WHO azt is bejelentette, hogy elindít egy átfogóbb kutatást a marihuána hatóanyagairól.

Az orvosi marihuánán kívül az ENSZ Egészségügyi Világszervezete megvizsgálta a fentanilt is, amely egy szintetikus ópiát, és amelyet régóta szabadon használhatnak az orvoslásban úgy, hogy bizonyítottan több ezer halálos áldozata van az Egyesült Államokban, hiszen ez okozza a rohamosan terjedő ópiátfüggést az országban. A WHO szerint itt szigorú korlátozásokra lenne szükség.

További infó.: http://hvg.hu/itthon/20170516_zacher_gabor_marihuana_orvosi_felhasznalas 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr5013501135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása