Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Lázár olyan kemény beszólást kapott Csanádpalotán, hogy káromkodva hazugságba menekült

2017. június 12. - Zolko128

 

Soha nem beszélt lenézően senkiről a vagyoni helyzete miatt – állította. Hangfelvétel cáfolja

Lázár János a héten szabadtéri lakossági fórumon járt a Makótól 20 kilométerre, a román határ mellett fekvő Csongrád megyei kisvárosban, ahol időközi polgármester-választást tartanak a független Kovács Sándor halála miatt. A Fidesz támogatását élvező polgármester-jelölt, Nyergesné Kovács Erzsébet mellett kampányolt. Bár Miniszterelnökséget vezető miniszter a Fidesz-kormány ritka képviselőinek az egyike, aki nem rejtőzik a nyilvánosság elől – úgy, mint Rogán Antal a helikopterbotránya után –, és néha kemény kérdésekre is hajlandó személyesen válaszolni – ez a kormányinfó-sorozaton a feladata is –, a lakossági fórumon enyhén szólva kiesett a szerepéből. Addig minden rendben volt, amíg a mikrofonhoz nem lépett, akkor viszont egy nő fennhangon a szemére vetette, hogy miközben Lázár vesztesnek nevez mindenkit, aki „420 ezer forintnál” kevesebből él, addig Csanádpalotán 50 ezer forintból élnek az emberek. Beszélt arról is, hogy ezután majd eldöntik, hogy jövőre rá vagy Debreczeni Istvánra adják a voksukat, aki 2014-ben függetlenként indult a polgármesteri székért a kisvárosban.

 

 

image.jpg

foto: Hvg

Lázár láthatóan felhúzta magát a kirohanáson. A nő még beszélt, amikor közbeszólt, és hazugsággal vádolta meg, azt állítva, hogy ő soha nem mondott olyat, hogy aki 420 ezer forintnál kevesebb a fizetése, az vesztes. „Azt az állítást, hogy én bárkiről a vagyoni helyzete, keresete miatt csúnyán beszéltem volna, vagy lenéztem volna, ezt a leghatározottabban vissza kell utasítanom” – hárított, aminek a szépséghibája csak az, hogy 2011-ben még Hódmezővásárhely polgármestereként a városi közgyűlésen azt mondta:

„Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen. Én abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni. Az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér, azt gondolom. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem egyébként.

Az akkori hódmezővásárhelyi polgármester kiszólása hatalmas felhördülést váltott ki hat évvel ezelőtt. Alkalmi vitapartnere nyilván nem szó szerint idézte, de Lázár egyértelműen hazudott, amikor azt állította, hogy soha senkire nem tett lesajnáló megjegyzést a vagyoni helyzete miatt. A veszekedésig fajuló vitában Lázár egy pillanatra teljesen elveszítette a fejét, amikor ugyanis a nő a fejéhez vágta, hogy Csanádpalotán ezután inkább Debreczenire szavaznak majd a Fidesz támogatását élvező jelölt, Nyergesné helyett, felidézte azt a pert, amelyben a független képviselőt 45 ezer forint pénzbüntetésre és 64 285 forint kártérítés megfizetésére ítélték az ő plakátjainak lefújása miatt a 2014-es kampányban.

„A bíróságon összeszarta magát a tárgyalás során”

– mondta minősíthetetlen hangon Debreczeniről. Kiderült, hogy ez sem igaz, a Lázár szerepléséről készített felvételt elsőként felröppentő portál, a Csípős ugyanis  megkérdezte Debreczenit, hogy mi történt az ominózus ügyben a bíróságon, a független politikus pedig frappánsan úgy válaszolt, hogy semmi semmi. Tárgyalás nem volt, csak szembesítés, amelyen Lázár nem jelent meg, ő pedig kifizette a büntetést. „Úgy gondolom hogy ez egy felelős vezetőhöz méltatlan nyilatkozat. Ezen a kis településen erre semmi szükség nem volt, hogy főpróbát tartsanak a pártok” – tette hozzá.

Nyergesné vasárnap megnyerte a polgármester-választást. 609 szavazatot kapott, Debreczeninek a második helyen 532 vokssal kellett megelégednie.

 ( 168 óra)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr912588115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása