Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Terelés a Bartók térnél, lezárják a rakpartot

2017. június 17. - Zolko128

Szeged - Ha nyári szünet, akkor - megszokhattuk - útjavítás Szegeden. Vasárnaptól egy hónapra lezárják a Bartók téri busz- és trolimegállót a Széchenyi tér irányában.

Elmozdult a buszöböl egyik bazaltbeton kockája, ezt teszik rendbe. Emellett cserélik a burkolatot a beton és az aszfalt találkozásánál. A munkálatokhoz nem kell sok idő, de a burkolatoknak előírt szilárdulási idejük van, ezt ki kell várni. A lezárás miatt a tömegközlekedési járművek megkerülik a Bartók teret a Mikszáth Kálmán utcán keresztül, amit erre az időre kétirányúvá változtatnak.

Célszerű figyelni az SZKT tájékoztatóit, mert a 7-es troli csak a Bartók térig közlekedik az újszegedi végállomása helyett. Az 5-ös követési ideje is módosul. Az autósokat az Attila utcán csak a Jósika utcáig engedik, és azon jobbra terelik. A Török és a Tábor utca átmenetileg zsákutca lesz.

 

2_4.jpgFotó:Török János

Hétfőtől július végéig sokadszor javítják a lámpás nagykörforgalom burkolatba épített fényeit. A jelzőlámpá-
kat ebben a másfél hónapban kikapcsolják, körforgalomnak megfelelően kell közlekedni, ahol a villamosoknak elsőbbségük van. A kivitelező jótállási kötelezettségét betartva ezúttal cseréli a LED-égőket, amitől újabb 5 évre meghosszabbodik az égők jótállása. A városnak a javítás nem kerül pénzébe.

Szerdán és csütörtökön egész nap lezárják a rakpartot és a mellvéd melletti járdát. A lezárás kedden 24 órától érvényes, az utána ott maradó autókat a tulajdonos költségére elszállítják. Erre hétfőtől már táblák hívják fel a figyelmet. A lezárásra árvízvédelmi gyakorlat miatt van szükség. A 2015-ben átadott, másfél kilométer hosszú mobil gátat minimum kétévente össze kell szerelni a helyszínen, és ez most esedékes. Ezt vállalta a vízügy az önkormányzattal kötött szerződésében.

(Dél Magyar)

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr3012601787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása