Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Orbán szerint már csak egy konzultáció segíthet

2017. szeptember 22. - acontrario

ov.jpg
Szokásos péntek reggeli ráió interjújában a "Soros-tervről" szóló nemzeti konzultáción való részvételre kérte a hallgatókat Orbán Viktor miniszterelnök, mert szerinte az emberek ezzel segíthetnek a bevándorlással szemben.

A Soros-terv

A terv le van írva, maga Soros György tette közzé: pontokba szedte akciótervét arról, mit kellene tenni szemben azzal, amit a magyar kormány javasol - mondta A miniszterelnök ma reggel, aki szerint e terv végrehajtásán dolgoznak a brüsszeli bürokraták. Kijelentette ugyanakkor, hogy a miniszterelnökök uniós tanácsában biztosan nem lesz meg erről az egyhangú döntés, mert ha más nem, ő vétózni fog. Ebben a küzdelemben egy nemzeti konzultáció a magyar nemzeti pozíciót javítja - hangoztatta.

Erő és felhatalmazás

Kérdés hangzott el azzal kapcsolatban is, hogy mire van felhatalmazása úgy reagált Orbán: nem az a kérdés, hogy van-e felhatalmazása, hanem az, hogy van-e elég ereje, és "a válaszom az, hogy nincs". Arra van szükség, hogy az emberek megerősítsék azt a felhatalmazást, amelyet általános jelleggel a választáson megadtak, és így azzal érvelhet a nemzetközi porondon, hogy a magyar nemzeti közösség nagy többsége ugyanazon az állásponton van, mint a miniszterelnök.
 

A pénz az jár

Orbán Viktor visszautasította, hogy a Brüsszellel folytatott viták miatt uniós forrásokat vonjanak meg Magyarországtól. Szerinte törvénytelen, hogy Magyarország pénzbüntetést kapjon azért, mert nem akar bevándorlókat befogadni és pont azok az európai vezetők, akik ezt hangoztatják, jogsértést követnek el. Ráadásul fenntartja azt is, hogy az Európai Bizottság kifizesse a magyar határvédelmi költségek felét.

Merkel és Németország

A miniszterelnök szerint magyar nézőpontból az a legjobb, ha Angela Merkel jelenlegi kancellár nyeri a közelgő németországi választást, miután ő barátságosabb a magyarokkal, mint a rólunk tiszteletlenül beszélő szociáldemokrata kancellárjelölt, Martin Schulz. Azt Orbán sosem említi, hogy a nemzetközi vezetők a magyar kormányról beszélnek nem pedig a magyarokról.

Gazdaság    

Orbán Viktor úgy véli, hogy mára közelfogadottságnak örvend az a kijelentés, hogy ma Magyarországon aki akar, az tud dolgozni, el tudja tartani a családját, és megbecsülést is kap. Az adókkal kapcsolatban pedig saját magát idézte, miszerint ő annak a híve, hogy a munkát terhelő adókat folyamatosan csökkentsék, mert ez teszi hihetővé azt a gondolatot, hogy érdemes dolgozni. Beszélt a nyugdíjasokról is, megerősítve korábbi álláspontját, hogy a nyugdíjak értéke nem csökken, hanem évek óta emelkedik. Az őszi nyugdíjkiegészítés pedig novemberben várható.

A sokakat érintő diákhitellel kapcsolatban szerinte azt tudja biztosítani a magyar gazdaság a fiataloknak, hogy kamatmentes lesz a Diákhitel2, és nő a Diákhitel1 összege.

forrás: mti.hu, kép: hirado.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr8212885474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása