Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Baloldalon emelik a tétet

2017. szeptember 25. - acontrario

mszp.JPG

Nehéz lett volna megfejelni az Együtt akcióját ma reggel mégis sikerült a bravúr a szocialistáktól. Botka László, reménybeli szocialista miniszterelnök illetve Hiller István és Molnár Gyula olyan sajtótájékoztatót tartott ma reggel, hogy csak pislog minden valódi demokrata.

Megy a tolongás a Fidesztől balra helyezkedő pártok között, hogy miként történjen az indulás a 2018-as választáson. Most az MSZP illetve az Együtt próbálja megragadni a lehetőséget, hogy átvegyék a kezdeményezést az ellenzék ezen oldalán, miután Szél Bernadett miniszterelnök-jelöltsége alaposan újraosztotta a lapokat az asztalon.

Juhász Péter tárgyalni hívja az általa már csak Új Pólusnak hívott fantom vélt tagjait: az LMP-t, a Momentumot és a Párbeszédet. Képtelen leszállni a kerékpárról, hogy egybeterelje ezeket az erőket. Igyekezete nyilván az eljelentéktelentődéstől való félelmen alapul. Az Új Pólus hangoztatása pedig azért is furcsa, mert 2013-ban maga volt az egyik első, aki egy hasonlót szanaszétvert Bajnai, Gyurcsány és az MSZP miatt. Mivel az Együtt lassan és folyamatosan egyre kisebbé válik, tényleg nem marad más csak a nagyotmondás. Ebbe a koreográfiába szépen illeszkedik a párt alapítványa által kimunkált választási eredmény-generátor ami kétségtlenül csúnya képet fest de jelenlegi illetve korábbi állapotokat tükröz (és nem mellesleg folyamatosan Új Pólusozik és nem nevez meg a vélt tagok közül egyet sem…)

A szocialisták meg bemutatták, hogy miképpen képzeli el a demokráciát – aminek a féltésében az élen járnak, legalábbis szavakban. Az a nagy terv, hogy mindenki mögéjük állhat csak be, DK-stúl, elempéstűl, mindenestül, majd utána ők adnak a nyári közvéleménykutatások eredményeiből összeszámolt arányok alapján képviselői helyeket, de úgy, hogy persze az 51% az övék. Mert hogy ők beviszik a parlamentbe a többieket.

Nem tudom milyen kávét ihattak reggel a sajtótájékoztató előtt, de elfeledkezhettek arról, hogy minimum két párt a szocikon kívül, a DK és az LMP bejutás küszöbén túl már az üvegplafonuk üvegcserepeit tapossák. A többi alakulat közül a Momo senkivel-soha a három mini alakulat meg hát izé, na.

Ezzel a tervvel több nagy baj is van. Az egyik, hogy a pár hónappal ezelőtti helyzetből akar kiindulni és nincs benne semmi rugalmasság, pedig a következő időszakban benne van egy alapos erőátrendeződés. Továbbá mi alapján raknák össze a listán a sorrendet? Hogy jönne ki a 51% és a 19% meg a 13% meg a többi? Egy szoci, egy dékás, egy szoci, egy elempés, egy szoci, még egy szoci, egy Momentum?

Szóval küszködés van és nyögve nyelés ugyani e két szervezet már érzékeli, hogy megfordíthatatlan folyamatok indultak meg a háttérben és még azelőtt szeretnének fogást találni rajta míg nem késő és amíg úgy gondolják, hogy tudnak.

kép: mti.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr5812895870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása