Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Már biztos: hosszabb neve lesz a megyének

2017. október 03. - Kristóf Tarnay

Elfogadta a parlament: Csongrád-Csanádra változik Csongrád megye elnevezése. 2020-tól cserélhetünk névtáblát, a megyeszékhely Szeged marad, a kormányhivatal a saját átállási költségeit kétmillióra becsüli.

14951907_c9e03f5c4c48d1b245bf3bd52e62301b_xl.jpg

Forrás: Indafotó

A megyék nevéről és székhelyéről szóló határozatot 140 igen szavazattal, 22 tartózkodás mellett módosították, az 2020. június 4-én lép hatályba. Az előterjesztést fideszes képviselőként Lázár János jegyezte Kovács Zoltánnal közösen - írja a Délmagyar.hu. A lap emlékeztet: a kancelláriaminiszter korábban szimbolikus jelentőségűnek nevezte a  névváltoztatást, utalva arra, hogy a több mint tucatnyi települést magában foglaló térségben ma is csanádi identitás él.

A névcsere 3 év múlva lép életbe, Szeged marad a megyeszékhely, de Lázár korábban kifejtette, hogy Makónak is fontos szerepet szán. A Csongrád Megyei Kormányhivatal korábban azt közölte: számukra az ehhez kapcsolódó költségek - új bélyegzők, fejlécek, táblák, alkalmazottaknak járó igazolványok stb beszerezése - kétmillió forintra rúgnak, de nem tartják ezt extra kiadásnak, mert ezeket amúgy is gyakran kell cserélni.

A magánszemélyeknek egyébként nem kell iratokat cserélni, mivel azok nem tartalmazzák a megye megnevezését, a vállalkozóknak viszont valószínűleg igen: rengeteg bélyegző, fejléces papír, névjegykártya hordozza magán a Csongrád megye jelzést, valamint egyes civil- és szakszervezetek helyi testületeinek megnevezése is magában hordozza - jó eséllyel ők is komoly adminisztrációs munkákra készülhetnek fel.

(Hírösszefoglalónk)

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr8012923787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása