Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Kínai elektromos autók áraszthatják el Európát

2017. október 15. - acontrario

Az európai gyártóknak időben fel kellene készülniük a Kínából érkező hibrid- és villanyautók érkezésére.

Az elmúlt években több kínai cég is megpróbálkozott azzal, hogy megvesse a lábát az európai autópiacon. Ezek a kísérletek eddig mind kudarcot vallottak, mert a kínai négykerekűek egyszerűen még nem voltak olyan szinten, mellyel az európai vásárlók megelégedtek volna. Hamarosan fordulhat a kocka.

Az egyik legnagyobb kínai autógyártóként jegyzett Chery első embere, Anning Chen a napokban azt nyilatkozta, hogy készen állnak az európai piacon történő megjelenésre. Chen elmondta, hogy az Európába szállítandó autók mindegyikében lesz villanymotor, ugyanis ezek a járművek micro-hibrid, hibrid, plugin hibrid, vagy tisztán elektromos hajtáslánccal fognak rendelkezni. A vállalat első európai piacos terméke a teljesen vállalható külcsínű Exeed TX lesz, mely 2019-2020 magasságban fog megérkezni az öreg kontinensre. A Frankfurti Autókiállításon leleplezett modell egy ötszemélyes nagy plugin hibrid SUV, melynek 12 kWh kapacitású akkumulátora közel 70 kilométeres elektromos hatótávot biztosít. A hatsebességes manuális, illetve hétsebességes duplakuplungos automataváltóval szerelt Exeed TX várható ára egyelőre ismeretlen, írja a hvg.hu. 

kép: chery

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr7912986636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása