Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Mennyi pénzhez juthatnak a nyugdíjasok az év végén?

Így fog járni a nyugdíjkiegészítés hamarosan

2017. november 03. - szegedijudit

 

Két kormányrendeletet jelent meg a közelmúltban, amiben rendezik, hogy mennyi pénzhez juthatnak a nyugdíjasok az év végén.

 A Magyar Közlönyben megjelentek a nyugdíjkiegészítésről, illetve a nyugdíjprémiumról szóló kormányrendeletek – írta meg az Adózóna. Mivel nyugdíjas fogyasztói kosár áremelkedése 2,4 százalékos, januárban pedig csak 1,6 százalékkal emelték a nyugdíjakat, a különbséget a tervek szerint novemberben, egy összegben fizetik ki. A szabály az, hogy ha a különbség 1 százalékpontnál kisebb, egyösszegű nyugdíjkiegészítés jár vagyis minden nyugdíjas a novemberi ellátásának 9,6 százalékát megkapja pluszban. Eredetileg 1 százalékos emeléssel lehetett számolni vagyis ez változás lesz.

nyugdijkep.jpg

A nyugdíjprémium összegét egy képlet segítségével számíthatjuk ki. Összege tehát úgy jön ki, hogy a GDP növekedésének várhatóan 4,1 százalékos mértékéből kivonnak 3,5 százalékpontot, így 0,6-et mindenki megszorozhatja a saját nyugdíjának negyedével, de maximum 20 ezer forinttal.

A további részleteket az Adózóna cikkében olvashatják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr6713152052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása