Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Több ezer gólyának nincs még diákigazolványa

2017. november 03. - Kristóf Tarnay

diak_szegedtv.pngIllusztráció: Szeged TV

Több ezer elsőéves hallgató nem kapta meg még az állami központból felsőoktatási diákigazolványát. Emiatt aki diákbérletet akar, ideiglenes igazolást kell kérjen a HSZI-ből. Az ellenőrök ezt elfogadják, de figyelni kell rá, mikor jár le. Ugyanez igaz a felsőbb évesek matricájára: már nem érvényes az előző évi, kérni kell újat.

Fekete Csaba a HSZI irodavezetője szerint nagyságrendileg 3-5 ezer első éves hallgatót érint, nekik ideiglenes papírt kell kérniük, amelyet a diákbérlet mellé elfogadnak, csak kell mellé egy fényképes igazolványt felmutatni (pl. személyi). 

Az amúgy az oktatásért is felelős humántárca alá tartozó Oktatási Hivatal szerint már az előző tanévben megkezdték az oktatási igazolványok intézményi adminisztrációs rendszerének a bevezetését, ám azt technikai okból csak szeptemberben tudták elindítani.

(via Szeged TV)

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr213164498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása