Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Decemberben mondja meg a Fidesz, kit indít Szegeden

2017. november 04. - Kristóf Tarnay

debre20171031011.jpgIllusztráció: MTI/Czeglédi Zsolt

Elég baráti interjút közölt szegedi látogatása után Kósa Lajossal a Délmagyar, ebben a Modern Városok Program (MVP) mellett a helyi Fideszről is beszél. Decemberben nevezik meg a jelöltjeiket, és Kósa igen finoman, de elismerte, a helyi pártszervezetnek van még hova fejlődnie. Botkával egyébként nem találkozott, mikor városunkban járt.

Kósa azon mondata, miszerint "ütőképes" helyi Fideszt szeretne, visszakérdeztek, hogy ezek szerint most nem az? Erre azt felelte, hogy

szervezet a novemberi pártkongresszusukig lesz teljes.

Ez tehát új emberek bevonását is jelentheti, de azt mindenképpen, hogy Budapesten is azt látják, a párt helyi alapszervezetének erősen van még hova fejlődnie. Ugyanakkor úgy látják, mindkét szegedi mandátum nyerhető számukra. A Csongrád megye 1-es körzetben elmondása szerint még keresik a jelöltet, amit decemberben neveznek majd meg, ami kifejezetten késő, hiszen a legtöbb ellenzéki párt már megnevezte, hol kit indít.

A MVP-s helyi fejlesztésekről azt mondta a lapnak, nem konkrét projekteken, hanem a rendszer egyszerűsítésén dolgozik, azaz hogy helyileg az önkormányzat legyen a beruházó is, ne csak a későbbi működtető. Szegedi példaként a a fedett uszoda építését említette, ahol decemberben az önkormányzat már meghirdetné a kivitelezésre a közbeszerzési eljárást.

Tóth Péter, a Jobbik helyi politikusa, akiről már tudjuk, hogy jelölt lesz 2018-ban a közösségi oldalán kommentálta az interjút. Azt írta: 

Szegeden a Fidesznek semmi esélye - gyakorlatilag ezt mondta a Kósa a PR-interjú során. A kormáy párt gyengeségét mutatja, hogy a Csongrád 1-es körzetben nincs jelöltjük. Így várnom kell arra, hogy kivel szemben kell megküzdenem a mandátumért.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr6513174720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása