Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Akkora kamu levelet hazudott a SzegedMa, hogy még a Pravda is felsír örömében

2017. november 10. - Kristóf Tarnay

Egy nyilvánvalóan kamu levél közlésével "oknyomozott" a térség legszervilisebb hiperlokális portálja, a SzegedMa. Az állítólagos levelet, amelyet elvileg Botkának küldött Szabó Sándor képviselő "egy olvasójuktól kapták". A cikket leszedték, de a levél kép formában elérhető.

szegedma_level.png

A levélben az összes fideszes összeesküvés-elméletet felsorolja, miszerint Botka Martin Shulzcal állapodott meg menekültek Szegedre telepítéséről, és az MSZP le akarja bontani a kerítést. Egyszerűen üvölt az anyagról, hogy kamu, tényleg az Igazi Mao hiteles dokumentumfilm ehhez képest.

Ide kattintva lehet elolvasni a szegedma levelét, benne olyan gyönyörű mondatokkal, mint 

Szegeden is erősödik a Fidesz (...) az emberek nem akarják, hogy lebontsuk a kerítést.

Tényleg nem akarok spekulálni, hogy ki írhatta, de a nyelvezet, és a komolyan vehetőség alapján én a 888 karikaturistájára tippelnék. A Szegedmának meg nyilván repül az összes kiadható sajtódíj ezért a remekműért. Amúgy itt elérhető a cikk Google által tárolt verziója is.

Frissítés: további fun, hogy ahogyan azt a habonyizált "sajtóban" már megszokhattuk, a cikk szerző neve nélkül jelent meg. Idáig oké, de a Szeged.hu azt írja, hogy amikor Szabó felhívta a SzegedMa szerkesztőségét, sem Pintér M. Lajos, sem Kapitány Gergő nem vallotta magát főszerkesztőnek, így a cikk miatt jogi eljárást egyelőre a hírportál kiadója ellen indít el a szocialista képviselő. Ha megnézzük a lap impresszumát, nincs is megnevezve főszerkesztő, pedig egy november 9-ig tárolt változatban még volt, Pintér M. személyében, és ő szerepel a lap print kiadványa, a Déli Szó impresszumában is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr3413231063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása