Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Az év legmegrázóbb fotója döbbenthet rá minket arra, mit is teszünk az állatokkal

döbbenthet rá minket arra, mit is teszünk az állatokkal...

2017. november 10. - szegedijudit

Az Index.hu szúrta ki (itt) a Quartz egyik cikkét, amelyben egy hihetetlenül szomorú fotót közölnek. A kép az indiai Sanctuary magazin fotópályázatán tűnt fel, az ázsiai ország egyik legrangosabb fotós versenyén kiemelést kapott.

 

A fotón két elefánt, nőstény és borja menekül a lángok elől, az emberek pedig vélhetően előlük rohannak. A képpel az emberek és az elefántok közötti konfliktusra akarják felhívni a figyelmet, pontosabban arra, hogy az emberek miatt folyamatosan életteret veszítő elefántok és a természethez közel élő falusiak gyakran feszülnek egymásnak Nyugat-Bengálban.

 elefant1.jpg

A helyiek sokszor csoportba verődve, fegyverekkel és tűzzel próbálják elijeszteni az állatokat a birtokaikról. A képet készítő Biplab Hazra így kommentálta az esetet: "A férfiak gúnyos kiáltások közepette menekültek el, a borjú visított futás közben. Ezek az okos, nyugodt és rendkívül szociális állatok évszázadok óta vándorolnak ezen a kontinensen, ahol ma a pokol vár rájuk”.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr7113219151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása