Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Három jelölt indul az egyetem rektori címéért

2017. november 13. - Kristóf Tarnay

Megvan, kik indulnak a Szegedi Tudományegyetem rektori címéért, miután a jelenlegi vezető Szabó Gábor kitöltötte mindkét ciklusát, így ő már nem újraválasztható. A Délmagyarország úgy tudja, hogy ez a két ember:

  • Máté-Tóth András, az 1996 óta létező SZTE BTK Vallástudományi Tanszékének alapítója és vezetője. A  60 éves professzor rendszeresen nyilatkozik vallással kapcsolatos kérdésekben a sajtóban, kutatási területei a vallástudomány magyarországi története, illetve a kortárs vallási és egyházi változások Kelet-Közép-Európában; valláselméleti és módszertani órákat tart. Őt el is érte a lap, meg is erősítette nekik, hogy beadta a pályázatát.
  • Rovó László, az SZTE Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika tanszékvezető egyetemi tanára, aki fej-nyaksebészeti daganatok, légúti eredetű fulladások, és hangképzési zavarok kezelésével foglalkozik. Közép-Európában ő végezte az első olyan műtétet klinikáján, mely során egy láthatatlan, hallást segítő kétoldali készüléket ültettek be egy páciensbe. Őt nem érte el a lap, így nem erősítette meg az indulása tényét.

Frissítés: a DailySzeged úgy tudja, egy harmadik jelölt is van: a lap forrásai szerint Gulyás László, a Mérnöki Kar doktora is elindult. A professzor tanított tárgyai közt szerepelnek: emberi erőforrás menedzsment, Gazdaságtörténet, Magyarország, Magyarország külpolitikája, menedzsment pszichológia és Projektmenedzsment.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr8313263635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása