Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Ne lepődjön meg, ha becsönget önhöz Nógrádi Tibor

2017. november 16. - Kristóf Tarnay

A szegedi Fidesz zászlóshajója ugyanis mai sajtótájékoztatóján, melyre lapunkat elfelejtették meghívni, bejelentette, hogy "konzultációt indítanak" arról, hogy akarjuk-e, hogy Botka László személyesen telepítsen be migránsokat Szegedre? Vagy valami ilyesmi, a lényeg úgy is a névsor és az adatok.

Miután Botka többször kritizálta a kormány menekültpolitikáját, és Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi elnöke Botkával folytatott megbeszélése után lenyiltatkozta, hogy Szeged, egy "elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni", most hely konzultációt indítanak a szegedi fideszesek.

 

Miután a múltkori telefonálós változat lényegében érdektelenségbe fulladt (akkor még miniszterelnök-jelöltként Botka Rolex-óráiról kérdezték az embereket), aláírásgyűjtésbe kezdenek, a kérdőíveket a Fidesz helyi irodájában, illetve a városban fölállított standokon írhatják alá az emberek, emellett otthonaikban is felkeresik a szegedieket.

Közben a város közleményben reagált: A polgármesteri kabinet közleménye szerint Magyarországon csak a kormány tud menekülteket, migránsokat fogadni, városok nem. Menekültstátuszt ugyanis a magyar állam adhat. A Fidesz húszezer ellenőrizetlen gazdasági migránsnak adott már el letelepedési kötvényt, és a menekültként a határra érkezőknek is csak a magyar állam, a kormány tudja engedélyezni a letelepedést - áll a közleményben.

A menekültpártisággal nehezen megvádolható Jobbik megyei elnöke, Tóth Péter szerint "ostobaságokat beszélnek a tisztújítás előtt álló fideszesek". Közleményében ő is a letelepedési kötvényeket említette, azt, hogy "milliárdokat lopnak el a biztonsági határzár alvállalkozóitól", és hogy a Jobbik többszöri kérése ellenére sem állítanak fel önálló határőrséget, a határőrizetet sokszor méltatlan körülmények között kell elvégeznie a honvédeknek.

Az LMP helyi szervezete azzzal kommentálta lapunknak a hírt, hogy ők ilyen és hasonló módszerekkel nem fogják otthonaikban zaklatni az embereket.

Ajánlott szakirodalom

(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr4913287423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása