Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Ha kormányfő maradna, Orbán megint olimpiát akarna

2017. november 20. - szegedijudit

Erre most a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is ráerősített.

 

Ugye még mindenki emlékszik arra, hogyan lépett vissza Magyarország a 2024-es olimpia rendezésétől? Ez egy fontos kérdés, mert olykor a Fidesz teljesen mást kommunikál annál, ami történt. A Momentum és az ellenzéki pártok által összegyűjtött aláírások miatt népszavazást kellett volna kiírni, de a kormánypárt megfutamodott, és végül hazánk nem adta be a pályázatot. Ezt persze azóta a Fidesz azóta már úgy próbálja beállítani, hogy az ellenzék – főleg a Momentum – megfosztotta az országot egy álomtól, holott csak bele kellett volna állni a népszavazásba, de amit nem Orbán Viktor jóváhagyásával írnak ki, azt ugye a kormánypárt nagyon nem szereti.

 

Az szinte borítékolható volt, hogy Orbánék nem hagyják ennyiben, és még néhány hónappal ezelőtt is érkeztek a jobboldali szirénhangok, miszerint csak kéne nekünk egy olimpia, ahol a Nagy Vezető is megmutathatná, hogy mekkora hatalmasság ő. Hogy a pályázatra nagy az esély, arra a Magyar Olimpiai Bizottság új elnöke, Kulcsár Krisztián beszélt az MTI-nek, íme:

 olimpia.jpg

„Egyetértünk abban, hogy Magyarországnak továbbra is mutatni kell, elkötelezettek vagyunk az olimpiai mozgalomban egy későbbi hazai rendezvény mellett. Ugyanakkor az is fontos, hogy olyan projektet célozzunk meg, amelyik Budapestet a megfelelő pályán tartja".

 

Egy majdani budapesti olimpiarendezésről úgy vélekedett, újabb pályázatig csak nagyon világos stratégiával lehet eljutni. "Ennek a része, hogy fölismerve a jelen helyzetet, megtaláljuk, hogy mikor és mennyit beszéljünk erről" - vélekedett. Ugyanakkor szerinte már most is érdemes végiggondolni, hogyan "jutunk el egy újabb pályázatig, mikor lesz erről népszavazás", meg kell teremteni azokat a szervezeti feltételeket, amelyekkel aztán "ott tudunk lenni megint egy pályázatnál".

Vagyis: rajta vannak az ügyön. Kíváncsiak leszünk a fejleményekre.

 

MTI nyomán

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr2213324191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása