Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Tanuljon inkább a világ magyarul!

Tízéves mélyponton van a nyelvvizsgázók száma Magyarországon

2018. január 03. - szegedijudit

A Világgazdaság szerdán közölt összesítése szerint tízéves mélypontra süllyedt a nyelvvizsgázók száma Magyarországon. Tavaly 108 ezren mentek el nyelvvizsgázni Magyarországon, ami 26 ezerrel kevesebb, mint 2016-ban – írja a portál az Oktatási Hivatal által közölt összesítésre hivatkozva.

A Világgazdaság felhívja a figyelmet, hogy tíz éve még 174 ezer volt a nyelvvizsgázók száma, de azóta ez a szám folyamatosan csökken.

A tavalyi 108 ezer próbálkozóból 70,5 ezernek sikerült a nyelvvizsga. A középfok volt a legnépszerűbb, ott 88 ezren futottak neki a megmérettetésnek, felsőfokra 14 ezren, alapfokú vizsgára pedig 5600-an mentek el. A nyelvek közül természetesen az angol volt a legnépszerűbb, a korcsoportok közül a 14-19 év közöttiek voltak a legaktívabbak.

Az elég siralmas helyzeten talán lendít valamit, hogy egy közelmúltban született kormányhatározatban a következő években az állam támogatja majd a fiatalok első nyelvvizsgájának megszerzését.

 nyvizsga_stock.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr9513545225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.03. 10:56:55

A nyelvtudás viszont növekszik, s ez a fontosabb, nem a nyelvvizsgázás.

Éhesló 2018.01.03. 11:28:48

Orbánahibás!

Még viccből sem a kockásingesek basznak tanítani a politikai uszítás helyett és szarnak megszerettetni a gyerekekkel az idegen nyelveket, kultúrákat, a genderőrület terjesztése helyett.
süti beállítások módosítása