Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Mértéket és értéket vihet a vásárhelyi politikába Márki-Zay Péter

2018. január 06. - szegedijudit

Bemutatkozott a hódmezővásárhelyi választópolgároknak Márki-Zay Péter a város független polgármesterjelöltje. Programbeszédében tűpontos elemzést adott a helyi közállapotokról, a kézi vezérelt egyszemélyes hatalomgyakorlás szülte fullasztó közéleti viszonyokról. Márki-Zay Péter szemmel láthatóan érti és átérzi a meggyőződésük miatt megalázott és megalkuvásra késztetett, a diktátumok és ultimátumok helyett képviseletre és konstruktív együttműködésre, a cinikus és rátarti politikusok helyett alázatos közszolgákra vágyó vásárhelyi polgárokat nyomasztó kétségbeesést és frusztrációt. Hallja a hangjukat és értük, helyettük is hallatni akarja. Világossá tette, nem személyes ambíciók, hanem a valódi kereszténydemokraták polgári felelősségtudata vezérli, nem kér, hanem adni akar, képviseletet adni azoknak, akiknek a szava nem ér el a túlhatalmától megszédült jelenlegi városvezetéshez.
És ez az, amire ma roppant nagy szüksége van az erkölcsi támaszát vesztett hódmezővásárhelyi képviselő-testületnek, az Almási István halálval példamutató vezető nélkül maradt helyi politkának. Ez kell ott, azok között, akik a megingathatatlannak gondolt pozíciójuk birtokában az elmúlt évek során kényelmessé, de ami még rosszabb kevély, önkritikára képtelen, a politikai szempontból kényes társadalmi problémák iránt pedig bántóan érzéketlen vezetőkké váltak.

Márki-Zay Péter polgármestersége ezt a torz status quot rúghatja fel, visszaránthatja a vásárhelyi politikát a mindennapok valóságába, véget vethet a közpénzen ácsolt képviselői színpadok világának, gátat szabhat a minden társadalmi támogatást nélkülöző, kizárólag politikai célokat szolgáló látványberuházásoknak, egyúttal teret adhat új, progresszív gondolatoknak, szót azoknak, akik eddig hallgatni kényszerültek. Mértéket, empátiát és józanságot vihet az önkormányzat életébe, friss levegőt a Városháza dohos épületébe.
Ez a Fidesz-szavazóknak sem lehet ellenére!

 

rapcsak.jpg

foto: vasarhelyihirek.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr9413554779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása