Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

A kormánylappal csörtézik a helyi Jobbik Botkáék jutalomkifizetései kapcsán

2018. január 10. - Kristóf Tarnay

 A Csípős hamarosan portállá válik. Kövesd Facebook-oldalunkat,
 hogy ne maradj le legújabb cikkeinkről! 

 

jobbik_szegedma.png

A kormányközeli SzegedMa ma reggel kirakott egy cikket arról, hogy az utóbbi tíz évben összesen 170 millió forintot osztott szét a Botka László-féle városvezetés jutalomként, még a 2014-es évben, amikor 28 milliárd forintos adósságunk volt, akkor is 12,3 millió forint ment el erre. (A cikk megjegyzi, hogy végül "az Orbán-kormány", - értsd: a magyar állam közpénzből - átvállalta az adósságot.) 

A Jobbik szegedi képviselője Tóth Péter ezután kiadott egy közleményt, amely szerint ő nem tudott ezekről a kifizetésekről közgyűlési képviselőként, és felszólította Botkát, hogy "a hivatal munkatársait érintő kifizetésekkel kapcsolatban egyértelmű és egyenes választ adjon a nyilvánosság számára". A SzegedMa ezt úgy interpretálta, hogy "Tóth Péter nem kevesebbet írt le lényegében, mint azt, hogy fogalma sincs, mi folyik a szegedi önkormányzatnál", és azt állították, közérdekű adatigénylés során kapták meg a dokumentumot.

Tóth Péter ezután sajtótájékoztatót tartott a lap szerkesztősége előtt, ahol elmondta, hogy a szerinte "rendkívüli mélységekbe süllyedt" portál - mint fogalmazott - közhelyes és gusztustalan lejáratókampányt folytat ellene, amikor egy ilyen, szerinte vállalhatatlan cikket ír róla. Majd a cikk azon kérdésére, miszerint milyen kapcsolata van Botkával, úgy válaszolt: semmilyen. Ezt követően a "'BULVÁR HAZUDTOK" szavakat fújta föl vörös graffitivel a szerkesztőség előtti járdára.

Tóth Péter

Bulvár média lettek...

Az MSZP egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Ha mindez nem lenne elég szürreális, az akció közben az iskolából épp hazaigyekvő gyerekek a háttérben érdeklődve fotózták a mobiljukkal a festékszórózó politikust, majd Facebook-oldala szerint mikor interjút adott a HírTV-nek, kikiabált az arra járó busz sofőrje, hogy "hajrá, Jobbik". Mi lesz itt még idén?

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr1113564575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása