Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Megbillent a szék Lázár János alatt

Összegyűjtöttük három plusz egy bizonyítékát annak, hogy billeg a szék a miniszter alatt.

2018. március 08. - szegedijudit

Végéhez közeleg Lázár János megingathatatlannak hit politikai karrierje? Aligha, az utóbbi egy két hónap eseményei azonban csúnyán erodálták a nagyhatalmú kormányember tekintélyét. Összegyűjtöttük három plusz egy bizonyítékát annak, hogy billeg a szék a miniszter alatt.

Az elbukott választás

2017 decemberében kérlelhetetlen elszántsággal vetette bele magát a hódmezővásárhelyi polgármester-választást megelőző kampányba, és tette személyes küzdelemmé a két (bocsánat, három) jelölt megmérettetését. Remélte, hogy a híres-hírhedt karizmája, a néppel a népért fáradozó államférfi sok száz lakossági fórumon át építgetett toposza elég lesz a győzelemhez. A számok azonban más mutattak, elbukni látszott az önként vállalt mérlegpróbán, így szakított a civilizált politikai versengés íratlan fairplay-szabályaival és egy új – minden korábbinál mocskosabb – irányt adott a kampánynak. Tőle szokatlan módon már nem eszmékkel, érvekkel, számokkal és ígéretekkel, hanem páni módszerekkel és nyilvánvaló hazugságokkal küzdött Márki-Zay Péter ellen. (Szentesítve ezzel a lámpavassal, zendüléssel és mecsetekkel riogató párttársai kétségbeesett kirohanásait is.)

Lázár Jánostól sosem állt távol a cinizmus, a fennhéjázás és az arrogancia, a faragatlan kocsmai stílust azonban következetesen meghagyta a Németh Szilárdhoz hasonló bugrisoknak. Nem úgy most, a választás előtt: a mértéktartónak tetsző, polgári-konzervatív szuperminiszter művelődési házról olvasókörre járva ócsárolt egy hétgyermekes katolikus családapát és fenyegette „hálátlan” városát a rá váró hét böjti esztendővel.

(És még valami: korábban elképzelhetetlen volt, hogy a kormány nehéztüzére, az egyik legerősebb Fidesz-bázis egyszemélyi ura és vezetője, hazai pályán más politikusok segítségére szorul, most mégis ez történt. Két-három héttel a választás előtt egymásnak adták a kilincset a miniszterek és polgármesterek, de maga Orbán Viktor is eltöltött egy – gazdagon dokumentált – baráti hangulatú reggelt vele és a kormánypárti polgármester-jelölttel.)

Bárhogy is nézzük, komoly arcvesztés volt mindez a miniszternek, kiváltképp úgy, hogy a választást így is elveszítették!

Az Elios-ügy

Bombaként robbant a hír az év elején, hogy az OLAF milliárdos korrupciót gyanít a Tiborcz István tulajdonolta Elios körül. A történet futótűzként szaladt át az országon és égette meg a kormánypárti városok szinte valamennyi volt és jelenlegi vezetőjét, köztük Lázár Jánost is.

Köztudott, hogy a miniszter bámulatos ügyességgel pergeti le magáról a botrányokat, kommunikációs géniuszának köszönhetően az igazán kemény helyzetekből is rendre kivágja magát, az Elios-ügy keltette hullámokból viszont egyelőre képtelen kievickélni. Elmaradnak a frappáns riposztok és szellemes szofizmusok. Kínos magyarázkodással és sértődött vádaskodással csapja el magától a kérdéseket. Nyoma sincs az elmúlt évek hideg önbizalmának és profizmusának. 

Kormányközeli pletykák szerint ráadásul az ő feje hullhat a porba a lámpaügylet miatt, és bár ezt maga tagadja, annyi bizonyos, rengeteget árt(hat) a hajcihő a renoméjának. Főleg most, hogy ráfordultak a pártok a választási kampány utolsó szakaszára.

Útkeresés

Néhány hét eltéréssel elindult Lázár János web- és Facebook-oldala. Ártatlan búlvármorzsának tűnhet ez a tengersok választási hír között, az árgus olvasó számára viszont gyanakvásra adhat okot. Köztudott, hogy a miniszter éveken át következetesen távol tartotta magát a virtuális tértől, a kamerákat a magánéletétől, máról holnapra mégis kaput nyitott az otthonába a széles magyar nyilvánosság előtt.

860x860.jpeg

Úgy tűnik, a szavazóbázisa stagnál, elérte maximumát, a személyes jelenlétére, a szenvedélyes beszédekre és a látványos szuperberuházásokra épített politikával már nem tud plusz szavazatokat szerezni, ezért most új csatornákat kell keresnie a magyar választópolgárok felé.

Levetkőzte hát minden undorát maga is fejest ugrott a korábban fehér kesztyűvel piszkált politikai bulvárba.

Miért most? Mert az ellenzéki tábor kezdi utolérni a helyi Fidesz-csapat négy-nyolc éve mozdulatlan létszámát, így ha a protest szavazók áprilisban egyfelé voksolnak, nem lesz elég a sajátjait megszólítania. (Egy másik olvasat szerint Lázár János egyszemélyes online politikai valóságshowja komolyabb célkitűzésekről árulkodik, nevezetesen az Orbán Viktor utáni karrierjének szeretne megágyazni, ám ha voltak és vannak is miniszterelnöki ambíciói, jelenleg ezeknek nincs realitásuk.)

Nem kellenek szakpolitikusok

Lázár János éveken át volt a miniszterelnök jobb és bal ökle. Egy igazi megoldóember, aki kíméletlenül átveri a pártakaratot minden politikai és állami intézményen. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének szuper-szakpolitikusa, aki képes átültetni a gyakorlatba mindent, amit a pártközpontban kiagyalnak.

Önmagát is ekképpen – mármint szakpolitikusként – definiálja. Ha teheti számokkal és szakzsargonnal kommunikál, szemlátomást ügyetlenül mozog a fél mondatokra butított kormányzati kommunikációban. Orbán Viktornak azonban most pártdroidokra van szüksége, és a legkevésbé önjáró emberekre. Egyetlen témára fűzte fel a Fidesz-KDNP kampányát, minden más csak támadási felületet, plusz muníciót ad az ellenzéknek. Veszélyes számára mindenki, aki másról (cáfolható dolgokról) beszél, még akkor is, ha momentán az egyik legmegbízhatóbb embere teszi ezt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr9913719880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2018.03.08. 21:35:12

Szerint az agya billent meg.....
Hogyan mehet határon - Lajtán, az egy másik világ- túlra politizálni
az osztrákok toleránsak voltak vele, egy két SPÖ- s bécsi kivételével
Ebből akár diplomáciai bonyodalom is lehetett volna,( bár lehet ,hogy csak kihasználni akarta az osztrák belpolitikai csatározást s remélte ,támogatóra talál)

rallus 2018.03.08. 22:24:49

Hogyan lehetne erre az Elios "ügyre konkrétan válaszolni? Ezt a ballibek kapták ajándékba Gyuri bácsi költségén.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.08. 22:35:55

@rallus: Hülye vagy. Nem látsz te a pályán. Ezt az ügyet Simicskától kaptátok és még csak rá sem jöttetek.

rallus 2018.03.08. 22:40:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Veled befejeztem...A hajadra kenheted az adataidat...Szerencsétlen...

Robur 2018.03.09. 00:09:49

Lázár csak egy patkány. Orbánnal kell elbánni.

Jakab.gipsz 2018.03.09. 00:44:57

Lázár János megmondta az igazat. Lázár Jánosnak semmi baja sem eshet.

Bécs az egykori békés és kedélyes keresztény város, átalakult egy multikulti kultúra nélküli, szekta gettóvá. Ennyi.

Isten nem veri a labancokat bottal, de ez a szigor, teremtőnk túlságosan sok, ma már az osztrákok a szövetségesünk.

A hit és szószegő királyt és császárt el zavarták, mentségükre szólva.

Nos, ezért nincs alku a sátánfattya Sorossal, ezzel az ateista-zsidó "fenevaddal", sem pedig a Nyitott társadalmával.

Okos ember mások kárán tanul.

Pop40 2018.03.09. 02:19:31

Szakpolitikus a seggem, nem Lézer. Ugyanúgy csak lop, csal, hazudik, mint az összes többi fideszes - nyilván a kastélyt is az adózott jövedelméből vette, mi? :D

Az, h okosabb, mint az átlag segghülye fideszes "képviselő"... Hát, nem nagy dicsőség. :-)

Pop40 2018.03.09. 02:22:32

@rallus:

"Hogyan lehetne erre az Elios "ügyre konkrétan válaszolni?"

50 év börtönnel, természetesen vagyonelkobzás után.

Egy hónap múlva válaszolhatnak is.

Meridian74 2018.03.09. 04:24:07

Én nem így látom a helyzetet. A mai kormányinfó egy igazi kutyakomédiával ért fel. Asztalt csapkodva röhögtem, ahogyan a notórius ostobákat osztja a pulpitus mögül lézer jani. Amúgy hihetetlen, a legnagyobbakat az indexes szívta, aztán következett a fekete hajú nő, valami Ildikó nevű (talán ATV-től), na az képes volt egyetlen egy érdemi kérdés nélkül távozni. Pedig kérdezett vagy tizet.... de egyik sem volt illetékességű, és lepattintotta jani csuklóból. Sőt, még ki is lett okosítva, ahoygan az ostobákat kell, hogy az EU-n belül i munkavállalás az nem migráció, az az EU-n belüli munkaerő vándorlása. Indikálva azt, hogy már 3 éve magyarázzák ezt, és még mindig ott tart hoyg ezt képtelen a picike agyával felfogni... azt a levegőkapkodós hápogást ami az arcán volt... oszt próbálta elkenni Ildikó, hoyg hát ő csak idézett. ja, mondták, de az idézettel mit akart? Összemosta a munkaerő vándorlást a migrációval. Úgy égett ott mint Reichstag. Muahahahaha! :D :D :D:D :

röf 2018.03.09. 06:25:23

Hagyjuk már ezt a bécsi videót... tulajdonképpen hálásnak kell lenniük Lázárnak, hogy ilyen lájtos videót mutatott.
Továbbá tessenek már sétálni egyet Brémában, Frankfurtban, Kölnben, vagy mondhatnám bármelyik várost.... ugyanazt látni.
Azt kapták, amit érdemelnek, most meg szégyenlik, tagadják, hisztiznek.
Ez a vilkommenszkultúra, ha megnyerete hadd vigye.

Pop40 2018.03.09. 06:52:21

@Meridian74:

"Sőt, még ki is lett okosítva, ahoygan az ostobákat kell, hogy az EU-n belül i munkavállalás az nem migráció, az az EU-n belüli munkaerő vándorlása. "

Szentigaz, így már teljesen más a dolog.
Lassan fél Mo külföldön van, húz el mindenki a fidesz maffiaállamából (a középsulisok FELE(!) tervez külföldre menni, jó részük végleg), de legalább a hülye fideszes nyugodt lehet, hisz akik elhúznak, nem migránsként húznak el, hanem munkaerővándorlóként.

Ja, akkor semmi gond, úgy természetesen egészen más.

rallus 2018.03.09. 07:50:07

@Pop40: Sokat javítana a megítéléseden, ha ordibálás előtt rápillantanál néhány EU statisztikára...

nemecsekerno_007 2018.03.09. 09:28:19

Pedig inkább szakpolitikára lenne szüksége az országnak még ha fájdalmas is lenne.

Argus_ 2018.03.09. 10:09:33

Hihetetlen vagyont gyűjtött össze, rengeteg földet (ingatlant) birtokol (ő és családja) illetve hatalmas bevételei vannak a hazai dohánykereskedelemből is. Ezek miatt, ha búcsúznia is kell(ene) a politikától (ami azért nem igaz) bőven a legfelső 10 ezer tagja marad úgy, hogy csak 43 éves. EZ sikersztori, bármi is történik vele.

2018.03.09. 10:13:45

Élmény olvasni a fideszes bérkommentelők rettegő szűkölését. Jancsival elvitetik a lámpás balhét, ő lesz a fideszes-zuschi.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.09. 10:19:01

@rallus: És mennyivel leszünk boldogabbak ettől? Megint terelsz. Jó hír, most legalább nem hazudsz. Ja! A múltkor hazugsággal vádoltál és még nem kértél bocsánatot.

febiha 2018.03.09. 10:23:32

@rallus: nagyon igaz... Magyarországon hemzsegnek a korahuszas éveikre minden komoly kezdőtőke és üzleti háttér nélkül milliárdossá váló fiatalok. Már csak ezért sem akar egyetlen huszonéves sem elmenni.. innen?... a lehetőségek hazájából. T. I. csak egy közülük, nincsen itt kérem semmi látnivaló, lehet továbbhaladni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.03.09. 10:38:41

na, mint szakpolitikusra rá sose tudtam úgy nézni.

jajdehülyevagyok 2018.03.09. 12:19:44

Lázár a kormányban sem népszerű. Mindenhez értő szakpolitikusként próbálja a politikailag jövedelmező feladatokat lenyúlni. Kiváló példa a CSOK, amit nem engedett a NGM nek megcsinálni, s olyan is lett.

jajdehülyevagyok 2018.03.09. 12:21:06

@febiha: A Tiborcz család 20 éve semvolt csóró

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.09. 13:49:32

Nézz oda...
A Független Diákparlament üdvöskéi fikázzák a Lázárt, mert igazat szólt Bécsről ?

Ezt a feladatot adta Soros bácsi mára ?

Ügyesek legyetek ám, mert nem lesz zsebpénz lógásos tüntire ! :DDDD

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.03.09. 14:13:44

@Dictus Magister: Kvéve, ha gy kormányváltás után el lesz kapva a grabanca... mert azért mialatt ilyen ügyesen vagyonos lett, valószínűleg több btk-s tényállást kimerített és a lenyúlt közvagyonnak is helye lenne újra a kasszában.

bulista 2018.03.09. 15:05:23

@jajdehülyevagyok: 20 éve még mi sem voltunk csórók, csak az úgynevezett "nemzeti burzsuázia" létrehozása o.g.v.-módra kicsit sokba van nekünk...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.09. 16:53:08

@rallus: Ja, hogy kiakadtál hogy mindig megcáfolod a hazugságaid? :-))

febiha 2018.03.10. 10:19:43

@jajdehülyevagyok: ez tény, tudok róla. Igaz, csak a néhányszázmilliós ligában játszottak, nem a néhánytízmilliárdosban. Ezért gondoltam, hogy T. I. szédületes küzleti karrierje esetleg mégis inkább a NER-ben elfoglalt sajátos pozíciójával függhet össze, nem az eredeti családi vagyonnal. De lehet, hogy tévedek, és mindig örülök, ha tanulhatok.
süti beállítások módosítása