Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

A 4-es vonalra akkor lesz pénz, ha megépül a tramtrain Szabadkáig

2017. június 14. - Zolko128

Őszre eldőlhet, lesz-e pénz a 4-es villamos tömegközlekedési nagyprojektből kimaradt Dugonics tér és Kecskés közti szakaszának rekonstrukciójára.

A kemény téli fagyok, illetve az elhasználódás miatt több helyen végeznek felújítási és karbantartási munkákat a villamospályákon nyártól az SZKT munkatársai.

Több szakaszon biztonsági okokból jelenleg is csak 5, 10 és 15 kilométer per órás sebességkorlátozással közlekedhetnek a járművek

A 4-es vonal legrosszabb minőségű szakaszán a kormány döntéseitől függetlenül lesznek kisebb-nagyobb felújítási munkák idén nyártól. Júliustól folyamatosan cserélik a Petőfi Sándor sugárúton a Dugonics és a Vám tér között a vasbeton talpfák sínleerősítéseit, és a Szabadkai út–Horgosi út kereszteződésében lévő csomópont jelzőlámpáit is fejlesztik, hogy megelőzzék az arrafelé gyakori villamosbaleseteket.

Az önkormányzati cégnek pályakarbantartásra évente egy 70 millió forintos keret áll rendelkezésre, amelyből idén többek között felújítják a váltóelektronikát az Anna-kúti és a Dugonics téri csomópontban, a lakosság nyugalma érdekében vizes csikorgásgátlót építenek az Európa ligeti ívekbe, és leromlott állapotú útátjárókat hoznak rendbe a 3-as vonalon a Kereskedő köz–Fonógyári út kereszteződésében, illetve a 4-es vonalon a Szabadkai úti volt tankertnél. A legrosszabb állapotú városi sínpálya, a 4-es vonal Dugonics tér és Kecskés közti szakaszának teljes rekonstrukciójára azonban nincs pénz.

2_1_1.jpg

Fotó: Török János

 

– Föl kell újítani ezt a nagyprojektből kimaradt pályaszakaszt is. De egy olyan szintű teljes rekonstrukció, ami az 1-es és 2-es vonalon is lezajlott, 2 milliárd forintba kerülne – mondta el Majó-Petri Zoltán az SZKT ügyvezető igazgatója. A 70 milliós városi keret „sebtapasz", ami arra való, hogy a pályák jelenlegi állapota ne romoljon tovább.

A miniszterelnök ígérete szerint akár a Modern Városok Programba, akár a tramtrain Szabadkáig történő meghosszabbításába bekerülhet ez a szakasz, akkor pedig lenne rá megfelelő forrás, hogy modernizálódjon, és jelentősen javulna az állapota – felelte az igazgató, amikor arról kérdeztük, van-e bármilyen pályázati lehetőség ennek a szakasznak a teljes rekonstrukciójára. Ez őszig eldőlhet, mivel a kormány augusztus végéig akar döntést hozni a kérdésben.
(Dél Magyar)

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr4412592391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása