Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Javítják a Vasút sor burkolatát Makón

2017. június 14. - Zolko128

1280_1.jpgFotó: Szabó Imre

Feltöltötték a Vasút sor gödreit Makón. Két éve készült el, idén januárra már tiszta kátyú volt a Lesi városrész legfontosabb útjának burkolata. A helyzet most ugyan jobb lett, de jó nem.

– Valamennyit javult az út, legalább már nincs sártenger esős időben, de azért még mindig elég hepehupás – mondta a makói Vasút sor elején lakó nyugdíjas, Szabó Róbert. Az út állapota azért fontos, mert ez az ötutcányi, közel 200 ember által lakott Lesi városrész főútja: ez köti össze a kisebb utcákat, és ezen keresztül lehet a belváros felé kimenni. Az itt élők két évtizedig vártak a burkolására. Ez végül 2015-ben sikerült, de – mint akkoriban megírtuk – a több mint 700 méter hosszúságú felület már idén januárra tele volt kisebb-nagyobb kátyúkkal. Egyébként mindkét vége aszfaltozott úthoz csatlakozik.

2_2.jpgFotó:Szabó Imre

A körzet önkormányzati képviselője, Toldi János a napokban azzal a jó hírrel jelentkezett, hogy eltüntették a kátyúkat, méghozzá garanciális javítás keretében, azaz a munka nem került pénzébe a városnak. Mi végigmentünk az úton, és azt tapasztaltuk, hogy a legnagyobb gödrök – volt köztük egy méteres átmérőjű is – tényleg eltűntek, de azért még mindig eléggé rázós. Valószínűleg azért, mert a lyukakat egyszerűen csak kitöltötték zúzalékkal, így az autók ezeket lassanként újra kimélyítik. Toldi azt mondta, ez nem a végleges állapot:

a zúzalékhoz hamarosan emulziót is öntenek, ami kellő szilárdságot fog adni a felületnek.

(Dél Magyar)

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr1612592453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása