Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Vakáció: nyári szabadságra mentek a diákok, a tanárok még hetekig dolgoznak

2017. június 16. - Zolko128

1280_2.jpgFotó:Török János

Csongrád megye - Több mint 1,2 millió diáknak csengettek ki két és fél hónapra tegnap - megkezdődött a vakáció. A tanároknak nincs ennyi szabadságuk: még hetekig dolgoznak az iskolákban, sokan ezt követően is táboroztatnak.

Mikor lehet hazamenni? – kérdezte egy felsős srác tegnap délelőtt osztálytársait, miközben éppen egy fagyizó felé tartottak. Bár az utolsó napokban már szinte csak játszani, beszélgetni, filmet nézni jártak be a diákok az iskolába, ahogy keddi riportunkben  is írtuk, a hivatalos vakációt, vagyis amikor már nem kell reggelente bejárniuk a suliba, mindannyian nagyon várták. Ez pedig tegnap délután el is érkezett: az utolsó csengővel országosan több mint 1 millió 200 ezer általános és középiskolás diák ment szabadságra két és fél hónapra.

– Az iskola környékére csak akkor jövök majd, amikor focizunk a mellette lévő pályán – mondta a hetedikes Roli tegnap a szegedi Arany János Általános Iskolában. Hozzátette: szerinte nem hosszú a nyári szünet, általában csak augusztusban fordul elő egyszer-kétszer, hogy unatkozni szokott. Osztálytársa, Timi is hasonlóan vélekedett, annak ellenére, hogy mint mondta, sokat lesz egyedül nyáron. Szerinte azonban ez még mindig jobb, mint amikor alsósként ilyenkor még hetekig be kellett járnia napközibe, sőt még táborozni is az iskolába küldték.

 

2_3.jpgFotó: Török János

Nem vakációzok – mondta a másodikos Emma, nem kis meglepetést okozva ezzel a kijelentésével. Aztán kiderült, szerinte a vakáció azt jelenti, hogy valaki otthon van, esetleg nyaral. Ő viszont, mint mondta, táborokban tölti majd a következő két és fél hónap nagy részét.

Egy biztos: a diákok szeptemberig szabadságon vannak, két hétig viszont még bejárhatnak az intézményekbe, ahol vigyáznak rájuk. A pedagógusoknak viszont most kezdődik a munka java: ballagás, majd bizonyítványok megírása és a beszámolók elkészítése. Az ő dolguk az épületekben és termeikben, szertáraikban a rendrakás is, és elő is kell készülniük a következő tanévre. Ahogy egyikük a folyosón megjegyezte: mindig bosszankodnak, amikor megjegyzéseket kapnak, hogy két és fél hónapig nekik nem kell dolgozniuk.

3.jpgFotó: Kovács Erika

– A záróértekezlet nálunk június 29-én lesz, addig mindenkinek ugyanúgy van munkája, ahogy eddig – mondta el Kissné Gera Ágnes, az Arany János Általános Iskola igazgatója. – Júliusban táborokat tartunk, ahol szintén dolgoznak kollégák, vagy azért, mert az évközi szabadságukat így kompenzálják, vagy egyszerűen azért, mert megszállottak, és kötelezettség nélkül is vállalják ezt a feladatot. Hiszen tudjuk, hogy nagy segítség a szülőknek, ha néhány heti felügyeletet át tudunk vállalni tőlük.

A pedagógusok augusztus 21-én ismét munkába állnak, a diákoknak azonban akkor még lesz hátra két hetük a szabadságból.

(Dél Magyar)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr7612600589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása