Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Mit kell tudnia PAKS 2-ről?

Tegnap kiderült, hogy nem földrengésbiztos a hely, e mellett drága, orosz pénzből van és további komoly ökológiai veszélyeket is rejteget

2017. július 11. - szegedijudit

A jelenlegi fidesz kormány még 2011-ben hozott rendeletet arról, hogy nem szabad olyan helyre nukleáris erőművet építeni, ami nem földrengésálló: "1.2.3.0280.Az atomerőmű Előzetes Biztonsági Jelentésében bemutatandó minimális tartalmi elemek:   ... ck, Földrengésállóság"

Ennek a követelménynek a tervezett Paks 2 beruházás helyszíne nem felel meg.

Az LMP már hetek óta kampányol aláírásgyűjtéssel, hogy népszavazást kezdeményezhessen Paks2-ről. 19251151_1582807158397198_524101831_n.jpg

Nem árt azonban tudnunk a fentiek mellett, hogy

- radioaktív hulladékot termel, rosszabb esetben kibocsát, a fűtőanyagot a Roszatom szállítja, a hulladékot is elvileg ő viszi el...és mi van, ha nem?
- az egyik legdrágább energia felszabadítási módszer, a legtöbb atomerőmű nem lenne képes fenntartani magát állami támogatás nélkül.
- természeti katasztrófák potenciális kár okozó hatása megnövekszik az atomerőművek közvetlen környezetében.

- ez nem a mi pénzünk, a fidesz kormány az oroszoktól kérte és kamatostól vissza kell fizetni, de nem Viktornak, hanem nekünk! 10 milliárd eurós kölcsönt veszünk fel rá tőlük harminc évre.

- nem volt pályázat, más nem is jelentkezhetett a megépítésére,

- indokolatlan a 4000 milliárd: senki nem mutatta be, hogy miért ennyi,

- vannak más környezetkímélőbb és korszerűbb energetikai megoldások. "átalakulóban van az európai piac a nap- és a szélenergia, a hullámerőművek, a törpe vízierőművek stb. terjedése, valamint az amerikai palagázforradalom miatt olcsóbbá vált szén miatt..."

 

Keresse az LMP standját és adja aláírását, hogy lehessen népszavazás ebben az ügyben!

Szegeden július 11-én 10-től délig az Árkádnál vagy az alábbi linkre kattintva: http://lehetmas.hu/nepszavazast-paks2-rol/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr212656099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása