Minden napra csípős sztori

Szegedi Csípős

Orbán Viktor kedvenc egyetemén eszeveszett pénzszórás folyik

Ezzel a fideszes holdudvar jár jól. Már megint.

2017. szeptember 28. - acontrario

Hadházy Ákos csütörtöki korrupcióinfóján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem újabb haszontalan, s több esetben bűncselekmény gyanúját felvető uniós (KÖFOP-os) pénzköltéseiről számolt be a Jó államot fejlesztő projektek kapcsán.

Az LMP egyrészt elfogadhatatlannak tartja az uniós revizorok által is kifogásolt horribilis mértékű bérleti díjakat, melyeket az NKE megyei kormányhivatalok részére fizet ki.
Egy másik klasszikus  pénzkifolyatási módszerrel az egyetem erőteljes politikai háttérrel rendelkező személyek cégeinek ad nehezen magyarázható hasznosságú megbízásokat, esetenként ugyanazzal a feladattal több társaságot is megbízva. Az érintett szerződő felek között található a XVII. kerületi fideszes polgármester testvére, Riz Ádám, vagy a Nézőpont-csoport vezetője, Mráz Ágoston.
A harmadik feltárt pénzszórási technika az egyetemen az oktatók megbízása tankönyv- és tanulmányírással, amelyek egyrészt jelentősen túlárazottak, másrészt uniós forrást felhasználva kormányzati politikai célokat szolgálnak, mint az antidemokratikus módon elfogadott Alaptörvény dicsérete. Tipikusnak tekinthető az is, hogy az Egyetem alapfeladatainak az ellátásáért díjazzák az oktatókat és kutatókat a KÖFOP-2.1.2 pénzforrásaiból.
A napokban a Magyar Nemzet írta meg (https://mno.hu/belfold/omlik-a-penz-a-kozszolgalati-egyetemnek-2418324), hogy ömlik a pénz az egyetemre, ahol négyszer annyi fejlesztési és költségvetési forrás jut egy diákra, mint egy átlagos magyar hallgatóra. Az egyetem és környezete fejlesztésére legutóbb 11 milliárd forintot különített el a kormány.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedicsipos.blog.hu/api/trackback/id/tr9112909336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása